Foreks'in Yıl Sonu Dolar Tahmini Değişti: Beklenti 1 TL Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Foreks'in Yıl Sonu Dolar Tahmini Değişti: Beklenti 1 TL Arttı

Forekshaber analistleri, yıl sonu TÜFE ve dolar tahminlerini yayınladı. Yayınlanan beklenti anketinde TÜFE ve dolar kuru beklentilerinin arttığı görüldü.

Döviz 30 Mart 2022 10:04 0
Foreks'in Yıl Sonu Dolar Tahmini Değişti: Beklenti 1 TL Arttı

Sene sonu dolar ve enflasyon tahmini yükseldi.


Forekshaber bir anket yaptı ve ekonomistlerin katılımı ile düzenlenen ankette enflasyon ile dolar kuru tahminlerine yer verildi. Toplamda 18 ekonomist ile düzenlenen ankete baktığımızda Mart ayı Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) aylık medyan tahmini yüzde 5,30 artış göstereceğine yer verilirken analistlerin yıl sonu dolar tahmini de yükseldi.


Söz konusu anketin önemli kısımları şu şekilde;


Forekshaber analistlerine göre yıllık enflasyonun yüzde 60.90 civarında olması bekleniyor. Ortalama tahmin ise 61.10

TÜFE'de aylık beklenti ise en yüksek yüzde 8,90 olurken en düşük yüzde 3,57 seviyesinde oldu.

Ankete göre yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 44 oldu. Geçen ay yapılan ankette yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 35.75 seviyesindeydi.


DOLAR TAHMİNİ


Ekonomistlerin katıldığı sene sonu dolar kuru / TL tahmininde ise 2022 yıl sonu dolar tahmini yükseltildi. Buna göre medyan tahmin dolar kuru için yıl sonunda 18 lira oldu. Ortalama tahmin ise 17.842 civarında gerçekleşti. Kur için en yüksek tahmin veren ekonomist 19.21 TL olur dedi. En düşük tahmin ise 16 lira seviyesinde geldi. Geçen ay yapılan ankette ise yıl sonu dolar tahmini 15.50 ile 18.56 TL arası8ndaydı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç