Ford Otosan 8 milyar borçlanmaya gidiyor: İşte Froto KAP'ı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ford Otosan 8 milyar borçlanmaya gidiyor: İşte Froto KAP'ı

Son dakika haberi: Ford Otosan'dan son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada 8 milyar liralık borçlanmaya gidileceğine yer verildi.

İş Dünyası 23 Mart 2023 09:11 0
Ford Otosan 8 milyar borçlanmaya gidiyor: İşte Froto KAP'ı

Ford otosan'dan son dakika haberi: Ford Otosan yurt içinde 8 milyar liraya kadar borçlanma aracı ihracı kararı aldı.

Ford Otosan hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada şirket, yurt içinde nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1 yıllık dönem içinde 8 milyar liraya kadar borçlanma aracı ihracının yapılmasına karar verdi.

Önceki gün KAP'a yapılan bildirime baktığımızda TL cinsindne borçlanma olacağı ve piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenecej ihraç için SPK'ya başvuru yapılacağına yer verildi. SPK'nın onay vermesi durumunda borçlanmaya gidilecek. Konu ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuz tarafından 22.03.2023 tarihinde Şirketimiz Esas Sözleşmesinin 7'nci maddesinin vermiş olduğu yetkiye istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği hükümlerine uygun olarak, yurtiçinde halka arz edilmeksizin, tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılmak suretiyle, ve halka arza yol açmayacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin ilgili pazarında işlem görmek üzere 1 yıllık dönem içerisinde çeşitli tertip ve vadelerde bir veya birden fazla seferde gerçekleştirilecek toplam 8 Milyar Türk Lirası tutarına kadar, Türk Lirası cinsinden, piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenecek esaslar çerçevesinde borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verilmiştir. Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli izin başvurusu yapılacaktır. İşbu açıklamamızın İngilizce çeviri metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç