Ford Fiesta ve Focus Üretimden Kalkıyor: İşte Yerine Gelecek Yeni Model Arabalar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ford Fiesta ve Focus Üretimden Kalkıyor: İşte Yerine Gelecek Yeni Model Arabalar

Son dakika haberi: Ford Focus ve Fiesta üretimine son veriliyor. İşte yerine gelecek yeni model Ford arabalar ve tarihleri.

Taşıt 26 Ekim 2022 14:07 0
Ford Fiesta ve Focus Üretimden Kalkıyor: İşte Yerine Gelecek Yeni Model Arabalar

Son dakika : Ford Fiesta ve Focus artık kalkıyor.

Dünya otomotiv sektörnün öncü kuruluşlarından biri olan Ford , iki modelin fişini çekiyor. Edinilen son bilgilere göre ilk olarak Fiesta'nın üretimi duracak. Daha sonra ise Focus'un üretimi duracak. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gazeteci Emre Özpeynirci, Fiesta'nın üretimine 2023 yılında sona verileceğini, 2025 yılında ise Focus'un üretimine son verileceğini söyledi. "Ve Fiesta'nın sonu" diyerek söz konusu haberi veren Emre Özpeynirci, şunları söyledi:

"Ford, Haziran 2023'te küçük sınıftaki başarılı model Fiesta'nın üretimini bitiriyor. Fiesta, 46 yılda 18,2 milyon adet satıldı. Fiesta'dan önce Nisan 2023'te S-Max ve Galaxy üretimi de sonlanacak. Focus'un üretimi ise 2025 yılında bitecek"

PEKİ FORD NE YAPACAK BUNDAN SONRA?

PEki gelelim Ford'un bundan sonraki yol haritasına. Öncelikle şirket, Volkswagen ile birlikte 2 elektrikli model çıkaracak. Crossover ve SUV olarak geliştirilen 2 model 2023 yılı sonuna kadar çıkacak. 2024 yılında ise elektrikli Puma gelecek. Özpeynirci konu ile ilgili, "2023'ün 2.yarısında VW işbirliği ile 2 elektrikli modeli devreye sokacak. Crossover ve SUV olacak 2 model 2023'ün sonunda satışa sunulacak. 2024'te ise elektrikli Puma gelecek. Ford, 2026'da yılda 600 bin adet elektrikli araç satmayı hedefliyor" dedi.

FORD PUMA NEREDE ÜRETİLECEK?

Ford Puma'nın üretilecek yeri için ise Özpeynirci, "Elektrikli Puma, Ford Otosan'ın satın aldığı Romanya fabrikasında devreye girecek. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, "Romanya'da üretilecek Puma'yı 'yerli' olarak kabul ediyoruz. Bize fiyat ve tedarikte avantaj sağlayacak. 2023'te eski günlere döneriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç