Flaş: Yurt Dışından Telefon Getirmeye Sınırlama Geldi İşte Detaylar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Yurt Dışından Telefon Getirmeye Sınırlama Geldi İşte Detaylar

Son dakika haberi: 1 Kasım tarihinden itibaren yurt dışından gelenlerin telefonları kontrol edilecek.

Finans Magazin 24 Ekim 2022 21:43 0
Flaş: Yurt Dışından Telefon Getirmeye Sınırlama Geldi İşte Detaylar

Yurt dışından telefon alanlar dikkat: Devlet denetleyecek.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu yaptığı son dakika açıklamasında bir vatandaşın yurt dışındna  telefon getirme hakkının 3 yılda 1 olduğunu söyledi. 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme hakkında bilgi veren Uslu, bu tarihten sonra yolcu, beraberinde getirilen telefonlarının bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrol edecek. Bunun için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ticaret Bakanlığı protokol imzaladı.

Bu protokole göre yolcu yanında getirdiği cep telefonlarına vergi muafiyet kontrolü sağlayan sistemin çalışma esasları açıklandı. Söz konusu esaslar, uygulamalı olarak Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu Salonu’nda basın mensuplarına tanıtıldı.

Yurt dışından glen yolcuların , beraberinde getirdikleri eşyaların muafiyetine yönelik Bakanlar Kurulu kararına göre kişisel eşya muafiyeti kapsamında, ülke dışından gelen yolcular, üç yıl içinde bir cep telefonu getirebilecek ve sadece bu telefon gümrük vergisinden muaf olacak.

Yolcu, beraberinde getirdiği telefonu muafiyet limitinin teknik takibi için BTK ile işbirliğine gidildi. 1 Kasım tarihinde hayata geçecek söz konusu düzenleme ile yolcuların 3 yılda bir getirdikleri telefonlar takip edilecek. 

Bu düzenleme ile artık yurt dışındna gelenler her seferinde telefon getiremeyecek. 3 yılda 1'den fazla telefon getirilmesi üzerine gümrük vergisi bu aşamada devreye girecek ve prosedür farklı şekilde işleyecek.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç