Flaş: 'Tüm Bankalar Kredi Kullanımını Kısıtladı'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: 'Tüm Bankalar Kredi Kullanımını Kısıtladı'

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı son dakika açıklamasında finansmana erişim sorununa değindi.

Kredi 26 Eylül 2022 00:18 1
Flaş: 'Tüm Bankalar Kredi Kullanımını Kısıtladı'

Tüm bankalar kredi kullanımını kısıtladı.

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'ndan kredilerle ilgili dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu ve finansmana erişimin kısıtlandığını söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonuna konuk olan Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sektöre ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulunurken bankaların finansmana erişimi kısıtladığını söyledi. Finansmana erişim, kredi kullanımı ve nakit akışı hakkında değerlendirmelerini canlı yayında paylaşan Zeytinoğlu, sanayicinin ve yatırımcıların ihtiyacı olan finansmanın sağlanması gerektiğini söyledi.

Son dönemlerde enerjide yaşanan darboğaz nedeniyle Avrupa ülkelerinin sanayilerinde yavaşlama , kapasite azaltımı ve hatta durmalar olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, bu durumun Türkiye'deki şirketler için yeni ortaklıklar ve satın almaları ortaya çıkarıp çıkarmayacağına yönelik soruya "Avrupa’da üretim konusunda önümüzdeki dönemde bir sıkıntı olacak. Türkiye bunu fırsata çevirebilir ama ülke olarak bu açığın tamamını kapatabilme kapasitemiz maalesef yok.” şeklinde cevap verdi.

Almanya'ya ihracatta son dönemlerde artış yaşandığını ve kapasitelerin de Eylül ayı için önemli oranda  arttığını söyleyerek sözlerini sürdüren Zeytinoğlu, “Rusya ile olan ihracatımız Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 110 oranında arttı. Ancak AB tarafından uygulanan yaptırımlar dolayısıyla bu duruma temkinli yaklaşıyoruz.” ifadeleri ile açıklamasını noktaladı.

Sektör temsilcileri de yaptıkları açıklamada, Avrupa'da enerji krizinin nedeniyle üretimin sekteye uğradığını ve bunun Türkiye için fırsat olduğunu, bu nedenle finansmana erişimin muhakkak kolaylaştırılması gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Dün İTO toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşük faizli kredi çağrısında bulunmuş ve yatırımcıları davet etmişti. Erdoğan açıklamasında, "Buradan haber veriyorum. Gelin biz başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum. Düşük faizle aldığınız krediler, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı lehimize döndürecektir. Bu konuda kararlıysak biz de sizin yanınızdayız." ifadelerini kullanmış ve düşük faiz çağrısı yapmıştı.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SONRASI DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Erdoğan'ın kamu bankalarına da çağrısı sonrası bankaların faizleri düşürmek ve finansmana erişimi kolaylaştırmak için çalışma başlattı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet bankalar kredileri kisitladi çoktan az bir mkiktari bile vermiyorlar.Borc kapatma kredisi veren bir banka kendi ktedilerini bile ödemek istesen onay vermiyor .