Flaş Tahmin: 'Dolar Kuru 22 TL Olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Tahmin: 'Dolar Kuru 22 TL Olacak'

Son dakika haberi: Dolar kurunda yükseliş devam ederken dikkat çeken bir tahmin yayınlandı. Dünya yazarı, doların 22 liraya çıkacağını söyledi.

Döviz 20 Mayıs 2022 10:38 0
Flaş Tahmin: 'Dolar Kuru 22 TL Olacak'

Son dakika : Dolar kuru 22 lira olacak dedi.

Tv100 ekranlarında yayımlanan bir programa katılan Dünya Yazarı Şeref Oğuz bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar kurunun geldiği yeri asla unutmayacağını ve onun üzerine çıkma konusunda ısrar edeceğini söyledi. Piyasalarda şimdi 15.97 TL seviyesinde seyreden dolar kurunun 22 liraya kadar alıcılı olduğunu söyleyen Oğuz , dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Ekonomide son dönemlerde panik havasının gittikçe arttığını söyledi ve iş çevresinin dolar bulabilmek için yarışa girdiğini, bunun da dolar kurunu daha da yukarılara çektiğini söyledi.

DÖVİZE ENDEKSLİ TAHVİL

Enflasyon korumalı tahvil konusunun yakın zamanda yürürlüğe gireceğini söyleyen Oğuz, Kur Korumalı MEvduat hesaplarının tutmadığını ve kısa sürede bu yeni sistemin yürrülüğe sokulacağını söyledi. 

DOLARI TUTMANIN TEK YOLU

Dolar kuru ile piyasalarda dengeyi sağlamanın en önemli konu olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Şerif Oğuz, iktidarın sürekli para basarak piyasayı boğduğunu ve bunun sonunun da hiç iyiye gitmediğini söyledi. 

Kur Korumalı MEvduat hesaplarının yerine TÜFE ve ÜFE'ye endeksli yeni enstrümanların deneneceğini ancak bunların da bir işe yaramayacağını söyleyen Oğuz, dolar kurunu tutmak için tek yolun faiz artırımından geçtiğini söyledi. 

DOLARDA YENİ HEDEF

Bugün bir yazı yazan Oğuz, dolar kurunun gördüğü yeri asla unutmayacağüını söyledi. Daha önce doların 18.6 TL'yi gördüğünü söyleyen Oğuz, Fed'in de etkisi ile dolar kurunun gözünün yukarılarda olduğunu söyledi. Yüksek enflasyon verilerinin de doları yükselttiğini söyleyen Oğuz, özel sektörün haftalardır 20 liranın üzerinde dolarize olduğunu söyledi. 

KKM DEVREYE GİRDİĞİNDEN BERİ...

KKM devreye girdiğinde dolar kuru 11 liraya kadar gerilemişti. Ancak yükseliş bu seviyede yeniden başladı ve şimdi dolar 15.97 TL seviyesinde.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç