Flaş: Seçimden 1 gün önce darbe ihbarı yapılmış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Seçimden 1 gün önce darbe ihbarı yapılmış

Son dakika haberi: Seçimlerden bir gün önce MİT ve TSK'ya darbe ihbarının yapıldığı açıklandı. İşte iddianın sahibi.

Haberler 6 Haz 2023 15:23 0
Flaş: Seçimden 1 gün önce darbe ihbarı yapılmış

Bomba iddia: 13 Mayıs gecesi darbe ihbarı yapıldı ama...

14 Mayıs günü yapılan seçimlerden 1 gün önce TSK ve MİT'e bir darbe ihbarının yapıldığı iddia edildi. Yeni Şafak Gazetesi'nde yayınlanan haberde 13 Mayıs gecesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece olduğu gibi bir gerilim ve hareketlilik ihbarı olduğu bildirildi.

"15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE OLDUĞU GİBİ HAZIRLIKLAR VAR"

Söz konusu haberde 13 Mayıs öğle saatlerinde Çanakkale'deki MİT Bölge Müdürlüğü'ne giden Deniz Binbaşı S.T., Türkiye'nin, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine benzer bir kalkışmayla karşı karşıya olduğu söylediği ve bu yönde ihbarda bulunduğunu bildirdi.

ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

İhbar hemen dikkate alındı ve hem MİT, hem Genelkurmay harekete geçildi. Alarm durumuna geçen ekipler, Cumhurbaşkanlığına da bu konuda bilgi verildi. Bütün kışlalarda inceleme yapıldı ve üsler tek tek arandı ama olağan dışı herhangi bir duruma rastlanılmadı. Bu ihbar sornası kışlalara girişlerin kısıtlandığı bildirildi.

O İSMİ SUÇLADI

İhbarda bulunan Binbaşı S.T. darbe olabileceği iddiasını bildirirken şüphelendiği ismin ise Tuğamiral T.E. olduğunu söyledi. Hemen inceleme başlatıldı ama Binbaşı S.T.'nin yalan söylediği ortaya çıktı. İhbarın yalan olduğunun ortaya çıkmasından sonra MİT ve TSK'da durumlar normale döndürüldü ve seçimlere normal şekilde gidildi.

İhbarı yapan Binbaşının sağlığı hakkında şüphelerin olması nedeniyle hakkında inceleme yapılacağı öğrenildi.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: Yeni Şafak

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç