Flaş: Ons, Gram Altın ve Euro Kuru Fırladı: Neden Yükseliyor , Yükselecek mi Düşecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Ons, Gram Altın ve Euro Kuru Fırladı: Neden Yükseliyor , Yükselecek mi Düşecek mi?

Son dakika haberi: Gram, ons altın ve Euro kurunda hızlı yükseliş görüldü. İşte son dakika bilgileri ve güncel fiyatlar.

Döviz 4 Ekim 2022 18:43 0
Flaş: Ons, Gram Altın ve Euro Kuru Fırladı: Neden Yükseliyor , Yükselecek mi Düşecek mi?

Altın ons , gram ve Euro kuru neden yükseliyor ? Yükseliş devam edecek mi?

Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Gelen son verilere göre gram , ons altın ve Euro kurunda hızlı şekilde yükseliş başladı. Dün başayan yükselişin bugün de devam ettiği görüldü. Kısa sürede gram altın 15 lira yükseldi. Altının ons fiyatı ise dakikalar içinde 30 dolar kadar yükseldi. Biz de bu yazımızda altın ve döviz piyasasına ilişkin son bilgilere son verilere yer verdik.

ONS FİYATI NE KADAR OLDU?

Gündüz 1695 dolar seviyelerinde olan altının ons fiyatı hızlı bir yükselişe geçti ve dakikalar içinde 1728 dolara kadar çıktı. İşte altının ons fiyatında yaşanan yükselişin grafiği:

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Altının ons fiyatı ile paralel olarak gram altın fiyatında da yükseliş görüldü. Sabah saatlerinde 1010 lira seviyesine olan gram altın şu anda 1030 liraya kadar çıktı. İşte gram altın fiyatında yaşanan yükselişin grafiği:

DOLAR KURU

Dolar kurunda da yüksek seviyeler görülmeye devam ediyor. Gelen son verilere göre dolar kuru 18 lira 57 kuruş seviyesine kadar çıktı.

EURO KURU

Euro kurunda da hızlı yükseliş görüldü. Geçen hafta 17.62 TL seviyesinde olan Euro kuru, bir hafta içinde hızlı şekilde yükseldi ve 18 lira 53 kuruş seviyesine kadar yükseldi. 

ALTIN VE EURO NEDEN YÜKSELİYOR? YORUMLAR GELDİ

ABD'de bu hafta açıklanan imalat verisinin gerilemesi, Fed'in agresif faiz artışlarından kaçınacağı beklentisini azalttı. Bunun yanı sıra IMF'nin faizler konusunda Fed'e yaptığı çağrısı da altın ile euro kurunun yükselmesine dolarda bir miktar zayıflamaya neden oldu.

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau faizlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Yolumuza tereddüt etmeden devam etmeliyiz. Yolculuğumuzun ikinci aşamasında daha esnek ve daha yavaş faiz artırımlarına başlayabiliriz. Faiz artışları bitecek diyemem ancak enflasyonu ve ekonomik görünümü kapsamlıca değerlendirmemiz gerekecek"  ifadelerini kullandı. Bu açıklama , Euro'nun daha da güçleneceğini gösteriyor. 

Bu süreçten sonra Fed'in atacağı adımlar bekleniyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç