Flaş: Milli Piyango'dan Yılbaşı Bileti ve Eğlencesi Haram Hutbesine Tepki
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Milli Piyango'dan Yılbaşı Bileti ve Eğlencesi Haram Hutbesine Tepki

Son dakika haberi: Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz yaptığı son dakika açıklamasında şans oyunlarına haram diyen Diyanete tepki gösterdi.

Yaşam 24 Ara 2022 10:04 1
Flaş: Milli Piyango'dan Yılbaşı Bileti ve Eğlencesi Haram Hutbesine Tepki

Son dakika haberi: Milli Piyango'dan Diyanete piyango tepkisi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dün verilen hutbede yılbaşı kutlamalarının ve piyango ile şans oyunlarının haram olduğuna yer verildi. 

Konu ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dün verilen hutbede, "Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır" denildi.

SALOMCASO YOK

Bu açıklama sonrası Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz bir son dakika açıklamasında bulundu. Poyraz yaptığı açıklamada, "2022 yılını acısıyla tatlısıyla bir hafta sonra geride bırakacağız. Yaşanan acılarımız var. Yanlış giden işler var. İyi olan şeyler de var. Ama bunların hepsi 2022 yılında geride kalacak. 2023 yılına girerken insanların barış, hoşgörü ve huzur içerisinde bir arada eğlenmesinin bize göre bir sakıncasının olmadığını düşünmekteyiz. Ayrıca her yılbaşında olduğu gibi bu yılbaşında da yılbaşı öncesinde de bazı çevrelerce çeşitli açıklamalar var" ifadelerini kullandı.

Söz konusu açıklamanın eğlence sektörüne zarar vereceğini söyleyen Poyraz, "Bu açıklamalardan eğlence sektöründe, yılbaşında eğlenmenin günah olduğunu, eğlence sektörüne dönük birtakım olumsuz açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamaların bu sektörde milyonlarca insanı olumsuz yönde etkilediğini, bunun gereksiz olduğunu, her vatandaş yasal çerçevesinde istediği işi yaparken ticaret yapmanın hakkı vardır" dedi.

HER SEKTÖRDE TİCARET YAPMAK İŞ YAPMAK HAKTIR

Poyraz açıklamasınının devamında ticaret yapmanın hak olduğunu söyledi ve "Ticaret yapmanın, her sektörde iş yapmanın bir hakkıdır her vatandaşımızın. Dolayısıyla burada, bu işi yaparken bu vatandaşlarımızın işine zarar verecek, zarar getirecek birtakım açıklamalardan kaçınmak gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla eğlenmenin, en azından acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakırken yeni bir yıla iyi temennilerle huzur ve barış içerisinde, ülkemizin, insanımızın mutlu olması temennisiyle o geceyi eşiyle, dostuyla bir arada geçirmenin ve bir arada eğlenmenin bize göre bir sakıncasının olmadığının, biz sektörel olarak temsil ettiğimiz iddia, ganyan, sayısal ve milli piyango bayilerinin bu tür açıklamalardan zarar gördüğünü düşünmekteyiz. Bundan kaçınmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ESAS GÜNAH KUL HAKKI YEMEKTİR

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz yaptığı açıklamada, "Esas günah olan, milletin kul hakkını yiyen günah işler. Ben Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz olarak bu açıklamayı gerekli görüyorum" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
El Hamdullah müslüman demekle geçmiyor. Uygulamasında yapacaksın. Senelerdir haram dersiniz ama uygulama yok. Önce bozulan neredeyse müstehcen hale gelen dizilere bir el atın.