Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Geldi: Faiz Düşerse Dolar Altın Ne Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Geldi: Faiz Düşerse Dolar Altın Ne Olur?

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentisi belli oldu. İşte detyalar.

Ekonomi 19 Eylül 2022 17:47 0
Flaş: Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentisi Geldi: Faiz Düşerse Dolar Altın Ne Olur?

Merkez Bankası'ndan yine faiz indirimi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bu hafta faiz için toplanacak. PPK faiz kararına kısa süre kala bir açıklama geldi. Bloomberg Haber Televizyonu Araştırma Birimi tarfından bu konuda bir anket yapıldı. Yapılan açıklamada Merkez Bankası'ndan yeni faiz indirimi beklendiği bildirildi. 22 Eylül 2022 tarihinde saat 14.00'da açıklanacak PPK faizinin 50 baz puan düşürülmesinin beklendiğine yer verildi.

DÜNYADA 500 BAZ PUAN BEKLENİYOR

Bu hafta dünyada birçok merkez bankası faiz kararı için toplanacak. Açıklanan beklentilere göre toplamda 500 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ise yine faiz indirimine gitmesi bekleniyor. 

Toplamda 17 kurumun katılımı ile düzenlenen ankette meedyan beklenti şekillendi ve 50 baz puanlık faiz indirimi beklendiği ve faizlerin 12.50 seviyesine düşürülmesi bekleniyor

9 kurum faiz indirimi beklediğini bildirirken bu kurumların 8'i 100 baz puanlık faiz indirimi beklediğini, faizlerin 12 seviyesine çekileceği bildirildi. 1 kurum ise 50 baz puanlık faiz indirimi beklediğini açıkladı. Kalan 8 kurum ise faizlerin sabit tutulmasını beklediklerini söyledi.

Yıl sonu faiz beklentisine baktığımızda ise 12 kurum , yüzde 12 seviyesinde faiz beklediğini bildirdi. Kurumlardan en düşük beklentiyi veren yüzde 9 seviyesinde sene sonu faiiz beklediğini söyledi. En fazla bekleyen kurum ise yüzde 13 faiz bekliyor.

FED TOPLANTISI

Fed 21 Eylül 2022 tarihinde faiz kararını açıklayacak. Faiz kararı saat 21.00'da açıklanacak.

TCMB FAİZ KARARI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ise 22 Eylül Perşembe saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak.

FAİZ İNDİRİLİRSE DOLAR ALTIN NE OLUR?

Fed'in faiz artırımı sonrası doların güçlenmesi ve altının üzerinde baskının artması bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapması durumunda ise dolar, TL karşısında daha da güçlenir. Dolardaki güçlenme ile altında düşüş sınırlı olur.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa ve emtia fiyatları hakkında yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. Finans7 sadece bilgilendirir.

Finans7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç