Flaş Kulis İddiası: Eğer Erken Seçim Olursa Bu Tarihte Olur
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Kulis İddiası: Eğer Erken Seçim Olursa Bu Tarihte Olur

Son dakika haberi: 3 isimden gelen erken sçeim açıklaması sonrası kulislerde bir tarih konuşulmaya başlandı.

Siyaset 28 Mayıs 2022 09:39 0
Flaş Kulis İddiası: Eğer Erken Seçim Olursa Bu Tarihte Olur

3 siyasetçiden erken seçim açıklaması: Tarih verdiler.

Ankara kulislerinde erken seçim ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Döviz krizi ile birlikte ekonominin gittikçe kötüleştiğini söyleyen isimler, erken seçimin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Kulislerde konuşulan tarihe göre 6 Kasım 2022 günü erken seçime gidilebileceği bildiriliyor. 

CHP LİDERİ: EKONOMİYİ GÖTÜREMEZLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında hükümetin kışı geçiremeyeceğini söyleyerek , “İktidar bu ekonomik tabloda 2022 kışını çıkaramaz, erken seçim olacak” dedi ve “Sonbaharda seçim bekliyorum, ekonomiyi götüremezler” ifadelerini kullandı.

DEMOKRAT PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ise erken seçim ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İktidar kendi çıkarı olacağını gördüğü an, erken seçime karar verebilir. Biz erken seçim ihtimalini göz ardı etmiyoruz”  ifadelerini kullandı.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: ŞARTLAR AĞIRLAŞIYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel erken seçim ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İktidar giderek ağırlaşan şartlar altında Haziran 2023 seçiminde 200 milletvekilinin altına düşme ihtimali görürse, bunu engellemek için seçimi erkene alır. TBMM'nin 401 sandalyesi AKP-MHP dışında oluşması demek, Yüce Divan kapısının da açılması demektir. Bunu göze alamazlar, şartlar daha da ağırlaşmadan tarihi öne çekebilirler” ifadelerini kullandı. 

ANAYASADAKİ 2 DEFA CUMHURBAŞKANI SEÇİLME MADDESİ

Bilindiği üzere Anayasada bir kişinin en fazla 2 kez Cumhurbaşkanlığına aday olabileceği belirtiliyor. Ancak seçim erkene alınırsa 2. kes adaylığın önünde herhangi bir engel kalmıyor. Bu nedenle kulislerde erken seçim ihtimaline yüksek gözle bakılıyor. 

6 KASIM PAZAR TARİHİ KONUŞULUYOR

Sözcü'nün son dakika olarak aktardığı habere göre kulislerde erken seçim için 6 Kasım tarihinin konuşulduğu öğrenildi. 

ERKEN SEÇİME NASIL GİDİLİR?

Erken seçime gitmek için Cumhurbaşkanı Kararı ya da MEclisten 360 imza gerekiyor. AK Parti'nin 286, MHP'nin ise 47 milletvekili var. Geriye 27 vekil kalıyor. Ancak bir erken seçim kararında diğer partilerin de oy vermesi bekleniyor. 

Peki sizce bir erken seçim olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazın.

Finans7.com  | Ankara
Kaynak: Sözcü

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç