Flaş Kulis İddiası: 15 Temmuz'da Erken Seçim Kararı İddiası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Kulis İddiası: 15 Temmuz'da Erken Seçim Kararı İddiası

Erken seçim iddiası gündeme geldi. Milli Gazete'nin ortaya attığı iddiada erken seçim için sene sonunun düşünüldüğü iddia edildi.

Siyaset 18 Haz 2022 09:44 0
Flaş Kulis İddiası: 15 Temmuz'da Erken Seçim Kararı İddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklaması sonrası kulisler erken seçim için tarih verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK PArti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün İl Başkanları toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve il başkanlarına seslenerek "Yarın seçim olacakmış gibi hızlı ve tizin çalışın" dedi. Bu talimat sonrası bir kulis iddiası geldi.

ERDOĞAN SEÇİMLER 2023 HAZİRAN'DA DEDİ

Son açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler için 2023 Haziran ayında olacak demişti.

KULİS İDDİASI: ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI 15 TEMMUZ'DA

Milli Gazete'nin Artı Gerçek'ten aktardığı Hayri Demir imzalı haber bugün gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararını meclise bırakacağı öğrenildi. 

Bilindiği üzere meclisten erken seçim kararı çıkması için 3/5 oy gerekiyor. Bu da en az 360 milletvekilinin olur vermesi ile olacak. AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin toplam vekil sayısı 333. Yani erken seçim kararı alınabilmesi için 27 kişinin daha oyları lazım.

Ancak olası bir erken seçime muhalefetin de destek vereceği ve olur sayısına ulaşılabileceği öğrenildi. 

Söz konusu kulis bilgisinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamasını 15 Temmuz 'da yapacağı iddia edildi. Söz konusu karar ile Eylül'ün sonunda ya da Ekim ayının ilk yarısında seçim kararı alınabileceği bildirildi. 

Ekonomide yaşanan gelişmeler nedeniyle alınacağı iddia edilen erken seçim kararı hakkında hükümet kanadından bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç