Flaş kulis bilgisi: Yeni kabinede 3 isim belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş kulis bilgisi: Yeni kabinede 3 isim belli oldu

Son dakika haberi: Yeni kabinede yer alacak isimler hakkında açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Siyaset 23 Mayıs 2023 09:37 0
Flaş kulis bilgisi: Yeni kabinede 3 isim belli oldu

Yeni kabinede görevde kalacak 3 isim açıklandı: Bu 3 bakan devam edebilir.

28 Mayıs seçimlerine kısa süre kala kulislerden art arda bilgileri gelmeye devam ediyor. İlk seçimlerde yüzde 5'lik farkla birinci çıkan Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzde 44 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu, bu Pazar yapılacak 2. tur seçimlerinde yarışacak. Sandıktan çıkacak sonuç ile birlikte Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı belli olacak.

13. Cumhurbaşkanının belli olmasından sonra kabine açıklanacak ve meclis yasama görevine başlayacak. Yeni yasama yılı ile birlikte belli olacak kabinede kimlerin yer alacağı ise en merak edilen konu oldu. Önceki dönemde bakanlar milletvekili oldukları için kabinede ciddi bir revizyon bekleniyor.

Ancak kulislerden gelen son bilgilere göre 3 ismin görevlerine devam edebileceği bildirildi. Gelen bilgilere göre bu isimlerin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum olduğu öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda ise bakanlık için düşünülen isimler şu şekilde: CHP’li Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Bülent Kuşoğlu, Aylin Nazlıaka, Selin Sayek Böke ve Suzan Şahin ile İYİ Partili Bilge Yılmaz ve Naci Cinisli.

Sizce yeni kabinede kim olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç