Flaş: Kripto Parada 4 Günde 15 Milyar Dolar Kaybetti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Kripto Parada 4 Günde 15 Milyar Dolar Kaybetti

Kripto para piyasasında yaşanan çöküşle birlikte bir kişi tam 15 milyar dolar kaybetti.

Kripto Paralar 12 Kasım 2022 15:26 1
Flaş: Kripto Parada 4 Günde 15 Milyar Dolar Kaybetti

Kripto parada bir kişi tam tamına 15 milyar dolar kaybetti.

Kripto para piyasasının harika çocuğu olarak bilinen Sam Bankman-Fried , tek bir haberle neredeyse tüm varlığını bir günde ciddi manada kaybetti. Saçları dağınık şekilde ekranlara gelen, yaptığı bağışlar, sponsorluk anlaşmaları ile ABD başta olmak üzere tüm dünyada tanınan Fried'in düşüşü de çok hızlı oldu.

"Hayatı bir anda altüst oldu" sürekli olarak hayatımızda yer alıyor. Ancak bu sefer bu cümle Fried için çok kötü sonuçlandı. Bir insanın hayatının bir günde nasıl değişebileceği, elindeki paranın nasıl bir anda eriyebileceği görüldü.

30 yaşında olan Fried, 4 gün önceesine kadar ciddi şekilde nüfuzlu biri idi. Adının baş harfleri olan SBF harflerini duyanlar kim olduğunu biliyordu. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan FTX'in yanı sıra Alameda Research isimli alım satım şirketinin de sahibi. 

Bloomberg tarafından yapılan araştırmalara ve hesaplamalara göre 15.6 milyar dolar serveti var. Sadece 4 sene içinde kripto para dünyasının en büyük isimlerinden biri haline gelen Fried, gözünü ana akım finansa dikmişti.

SADECE 1 MİLYAR DOLAR PARASI KALDI

Bugün ise elinde sadece SBF kısaltması ve 1 milyar dolarlık parası kaldı.

Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi ders vermekte olan iki profesörün oğlu olan bankman Fried, Silikon Vadisinde yetişti ve burada kısa sürede adından bahsettirdi. Çocukluğunda satranç briç gibi oyunlar oynayan Fried hakkında erkek kardeşi yaptığı açıklamada, "Çocukken oyun oynarken şöyle bir eğilimi vardı: Eğer oynadığı kutu oyunu eğlenceliyse aynı anda iki oyun birden oynayıp zaman tutardı" demişti.

Alameda Research'ün eş-CEO'su Caroline Ellison Insider'a yaptığı açıklamada Fried hakkındaki açıklamasında, "Çoğu zaman birinci ekranda futbol maçı, ikinci bir ekranda YouTube'da Rihanna klipleri izlediğini görebilirsiniz. Bu esnada üçüncü ekranda mesajlarına yanıt verir, dördüncü ekranda alım satım yapar, beşinci ekranda ise telefonla konuşmaktadır. Bunların hepsini aynı anda yapar" ifadelerini kullandı.

MIT'da Fizik okuyan Fried, derslerinden daha çok etkinliklere katılıyordu. Fried yaptığı açıklamada, "Günde aşağı yukarı 1,5 saat ders çalışıyordum, her yere geç kalıyordum. Gerçekten çok ihmalkâr bir öğrenciydim" difadelerini kullanmıştı. 

Daha sonra kripto paranın potansiyelini fark eden Fried, kısa sürede 15 milyar dolar para kaybetti.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Haydan gelen huya gider kumarda kimse kazanamaz