Flaş: Kiralık Ev Fiyatlarına Düzenleme Geliyor : İşte 3 İhtimal
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Kiralık Ev Fiyatlarına Düzenleme Geliyor : İşte 3 İhtimal

Kira artışlarının önüne geçilmesi için yapılan toplantı sona erdi. Toplantıda konuşulan konulardan bazıları yazımızda.

Emlak 25 Mayıs 2022 08:37 5
Flaş: Kiralık Ev Fiyatlarına Düzenleme Geliyor : İşte 3 İhtimal

Son dakika : Kira artışlarının önüne geçilmesi için yapılan toplantı sona erdi.

Son dönemlerde ciddi oranda artan kira fiyatlarını düşürmek, kira zamlarını frenlemek, dar gelirli vatandaşların sırtındaki kira yükünü azaltmak için kritik bir toplantı yapıldı. Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde düzenlenen toplantı akşam başladı.

Akşam başlayan ve 2 saat devam eden toplantıdan son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını temsilen Bakan Murat Kurum,  Adalet Bakanlığını temsilen Bakan Bekir Bozdağ ve Hazine ve Maliye Bakanlığını temsilen ise Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Ticaret Bakanlığını temsilen bazı bürokratlar katılım gösterdi.

KİRALARA GELEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Kiraların azaltılması, dar gelirli vatandaşların desteklenmesi için toplantıda bazı çözüm önerilerinin görüşüldüğü öğrenildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre toplantıda dar gelirlilere kira yardımı yapılması, dar gelirliler için belirlenen yerlerde kiralara tavan fiyat uygulaması gelmesi, belediyelerin konut yapıp ucuza kiraya vermesi gibi konuların gündeme geldiği öğrenildi.

Dar gelirli vatandşlara kiralarının bir miktarı kadar ayda destek ödenmesi seçeneğinin masada gündeme geldiği öğrenildi. Ancak bu ihtimalin biraz düşük olduğu öğrenildi.

Diğer konu ise gündemdeki konu. Kiralara tavan fiyat uygulaması gelmesi. Bu uygulama ile evin oda sayısı, özellikleri ve metrekaresine göre bir fiyat belirlenecek ve devletin belirlediği bu fiyatın üzerine ev kiralanamayacak. 

Bir diğeri ise seçenek değil ek olarak görülüyor. Hollanda modelinde olduğu gibi belediyelerin ev yapması ve evleri dar gelirlilere düşük fiyatlara kiralaması konuşuluyor.

Yapılan istişareler sonucunda TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermek, TOKİ, belediye ve şirketlere kiralık sosyal konut ürettirmek, büyükşehirlerdeki kira artışlarına sınır getirmek gibi çözümler üzerinde durulduğu öğrenildi. Öte yandan 5 sene boyunca ev sahibi TÜFE üzerindne kira zammı yapmak zorunda. 5 seneden sonra ise istenirse yeni kira belirleniyor. Buna da bir düzenlemesi gelmesi bekleniyor. 

Sizce bu 3 modelden hangisi gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KİRA DÜZENLEMESİ GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

TOKİ 81 İLDE AİDAT PARASINA UCUZA 150 BİN KONUT VERECEK

Dar gelirlilere yönelik TOKİ 150 bin konut yapacak. 25 yaşından büyük herkesin başvuru yapabileceği söz konusu proje tüm şehirlerde yapılacak. 81 şehirde yapılacak konutlar için başvuru detayları belli oldu. Detaylar için lütfen TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tavan fiyat belirlensin adaletli olsa belediyenin ev yapıp sadece dar gelriliye hitap etse o daha iyi gerçek dar gelrili faydanirsa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabiki tavan fiyat olmalı..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediyenin konut yapıp kiraya vermesi mantık dışı sadece tavan fiyat belirlenirse ve üzerinde durulursa bu fahiş fiyatlar olmaz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabi ki tavan bi fiyat belirlenmeli... Türkiyede yapılan hangi yardım gerçekten yerine ulaşıyor ki güyya hepimiz Müslümanız ama ihtiyacı olanda olmayanda başvuru yapıyor... Nasıl oluyorsa sistemde bunu çözemiyor ihtiyacı olmayanda alıyor parayı eziyor...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tabi ki bi tavan fiyat belirlenmeli... Türkiyede yapılan hangi yardım gerçekten yerine ulaşıyor ki güyya hepimiz Müslümanız ama ihtiyacı olanda olmayanda başvuru yapıyor...