Flaş: İslam Memiş, Faiz İndirimi Sonrası Gram Çeyrek Altın Tahminlerini Değiştirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: İslam Memiş, Faiz İndirimi Sonrası Gram Çeyrek Altın Tahminlerini Değiştirdi

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş , faiz indiriminden sonra tahminlerini değiştirdi. İşte yeni altın tahmini.

Altın 18 Ağu 2022 20:11 2
Flaş: İslam Memiş, Faiz İndirimi Sonrası Gram Çeyrek Altın Tahminlerini Değiştirdi

Faiz indirimi tahminleri tepe taklak etti. İşte yeni gram altın tahmini.

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında faiz sonrası altının yönü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş açıklamasında faiz indirimi ile birlikte Eylül ayının daha erken getirildiğini söyledi. İslam Memiş konu ile ilgili bir video yayınladı ve yayınladığı videosunda altın, dolar ile diğer yatırım araçlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde, yorumalrda bulundu.

Memiş açıklamasında şunları söyledi:

"100 baz puanlık faiz indirimi ile poolitika faizi 13'e geriledi. Şok etkisi yarattı. Erken geldiği için de bütün öngörülerde bir değişiklik gerekiyor. Yatırımcıların kendilerine , yeni hamle yapma içi ortaya çıkmış oluyor. Hem döviz hem emtiada nasıl bir hamle yapmalıyız? Yıl sonuna kadar nasıl olmalıyız? sorularının cevabını vereceğim. Şartlar erken değişti Eylül erken geldi. 

18 Ağustos tariihndeyiz. Eylül'e 2 hafta var. Beklentiler erken revize edildiği için hem politika tarafında değişiklikler, belki erken seçim kararı , hem de para politikasında değişiklikler yapıldı. 

Borsa İstanbul 100 endeksi 3022 puan seviyesinde. Yüzde 1.41'lik yükselişle günü tamamladı. Çok ciddi bir yükseliş. Ancak son 2 gündür borsada çarşamba günü ve bugünkü videomda yıl sonu 3 bin öngörüyordum. Bunu ben de beklemiyordum. Dolayısıyla 3 bine agresif yükseldiği için dikkat edin. Özellikle borsada işlem yapanlar aman ha dikkat edin. 

Çünkü dolar TL kuru 18 lirayı kırdı. Büyük ihtimalle 18 liranın altında günlük kapanış olacak. Belki yarın 18 liranın üzerinde haftalık kapanış göreceğiz..Bu da riskleri oldukça arttırmaya başladı. 3 haftadır 17.95 TL seviyelerinde baskılanıyordu. 25 günlük sabitlenme yukarı yönlü hareketi kırarak kur ataklarına izin verilmiş oldu. Dolar kurunun faiz sonrası 18.13 TL seviyesine çıktığını gördük.

Altın ons 1762 dolar seviyesinde. Şu ada yatay seyirde bekliyor. Dolar endeksi yükseldiği için ons baskı altında. Elinde dolar olan arkadaşların, parite üzerinden altın almak isteyenler ons un düşük olduğunu bilmeli.

Gram 1020 TL seviyesinde. Ama şu anda 1028 - 1036 bant aralığında dalgalanıyor. Şu anda gram altın TL fiyatı 1025 lira sesviyesinde. Dün akşam ve sabahki açıklamalarımda gram altında 1025 1030 aralığında dalgalandığını, 1011 TL'ye çekildi ama biz 1020, 1025 liradan altınımızı yerine koyduk. 

Merkez böyle yapınca piyasalar ters köşe oldu ve yatırımcı da ters köşe oldu. Yine düşüşler alım fırsatı. Çünkü dolar kurunun yükselişine izin verecekler. Ama düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeniz gerekiyor."

İşte açıklamanın tüm detayları ve tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com, borsa, hisse, kripto paralar, döviz ve emtialar, altın hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi hizmeti, yatırım danışmanları, yatırım uzmanları ve aracı kurumlar tarafından verilen bir hizmettir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İslam memiş iyi tahmin edememiş herhalde.Yoksa bu düşüşün olacağını haber verir,altın sahipleri ona göre hareket ederdi.Yanılmışlar herhalde.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yine ülkemde saçma bir uygulama