Flaş İddia: Selahattin Demirtaş Aday Olamıyor HDP'nin Adayı Rıza Türmen (Kimdir , Nerelidir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş İddia: Selahattin Demirtaş Aday Olamıyor HDP'nin Adayı Rıza Türmen (Kimdir , Nerelidir?)

HDP'nin adayı hakkında son dakika açıklaması geldi. İddialara göre adayın Rıza Türmen olacağına yer verildi.

Siyaset 18 Ekim 2022 08:29 0
Flaş İddia: Selahattin Demirtaş Aday Olamıyor HDP'nin Adayı Rıza Türmen (Kimdir , Nerelidir?)

HDP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için Rıza Türmen'i düşündüğü iddia edildi.

Yeni Şafak'ın ortaya attığı iddiaya göre Halkların Demokratik Partisi 'nin 2023 Haziran'da yapılacak seçimlere kendi Cumhurbaşkanı adayı ile gireceğini ve bu adayın Rıza Türmen olabileceğini iddia etti. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ ADAY OLAMIYOR

Son Cumhurbaşkanı seçimlerinde cezaevinde olan Selahattin Demirtaş HDP'nin Cumhurabşkanı adayı olmuştu. Ancak bu defa aday olamıyor. 2018 yılında terör örgütü propagandası yapma suçundan 4 yıl 8 aylık hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş, hala cezaevinde.

Demirtaş'ın aday olmayacak olması nedeniyle başka bazı isimlerin değerlendirildiği ve adayın Rıza Mahmut Türmen olacağı iddia edildi.

RIZA TÜRMEN KİMDİR , NERELİDİR?

17 Haziran 1041 tarihinde dünyaya gelen ve şimdi 81 yaşında olan Türk Hukukçu, diplomat ve eski milletvekilidir. İstanbul'da dünyaya gelen Türmen, burada ilk ve ortaöğretimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.

Burayı başarı ile bitiren Türman, daha sonra yüksek lisans eğitimine başladı. Yükske lisans eğitimini Kanada'da McGill Üniversitesinde tamamlayan Türmen, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora çalışmasını tamamladı ve "hukuk doktoru" ünvanını alarak akademik kariyerini üst noktalara taşıdı.

Daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na giren Türmen, 85 yılında Singapur Büyükelçiliği görevine atandı ve Türkiye'nin en genç büyükelçilerinden biri oldu. 1995 ile 1996 seneleri arasında Bern Büyükelçiliği görevini yapan Türmen, 1996-1998 arasında Avrupa Konseyi'nde dâimî temsilci olarak görev yapan Türmen, Türkiye’nin uluslararası hukuk alanındaki en yetkin uzman isimleri arasında yerini aldı. 1998 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçlığına seçilmiş ve 2008 senesine kadar b görevini başarı ile sürdürmüştü.

2011 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. bölge 2. sıra adayı olan ve vekil seçilenTürmen, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi.

Son dakika haberlerinden, gündem, ekonomi, finans, emlak TOKİ kredi haberlerinden haberdar olmak için fians7'yi takipte kalın.

Finan7.com  |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç