Flaş İddia: Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı İçin 3 İsim Masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş İddia: Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı İçin 3 İsim Masada

Millet İttifakının 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı için flaş bir iddia ortaya atıldı. 3 isim verildi ve masada bu isimlerin görüşüldüğü iddia edildi.

Yaşam 10 Nisan 2022 22:54 2
Flaş İddia: Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı İçin 3 İsim Masada

Millet ittifakının seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimler hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Yapılan son dakika açıklamasında 3 isim verildi ve bu 3 ismin masada konuşulduğu öğrenildi. İnanması biraz zor olan bu 3 ismin adaylığı hakkında kulislere yansıyan bilgiler şu şekilde:


2023 yılında seçimler yapılacak. Seçimlere 14 ay civarında bir süre kaldı. Seçimler için geri sayım devam ederken en çok merak edilen konu , kimlerin Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusu oldu. Şimdilik ortada iki ittifak var. Diğer partiler alternatif ittifaklar için görüşürlerken henüz yeni bir ittifak kurulmadığı, seçimlerde iki ittifakın adayının öne çıkmasının beklendiği bildirildi. Bu ittifaklar AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ve CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ile Demokrat Parti'nin kurduğu Millet İttifakı.


Henüz iki ittifak da resmi olarak Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı adayı olması beklenirken Millet İttifakı için 3 isim ortaya atıldı. İspata muhtaç bu iddia ile ilgili detaylar şu şekilde:


HENÜZ NET BİR KARAR YOK

Şimdiye kadar Millet İttifakı 2 kez bir araya geldi ve yuvarlak masada birleşerek seçim sonrası stratejileri, güçlendirilmiş parlamenter sistemi görüştü ve sistem değişikliği üzerinde mutabık kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada , bu toplantılarda aday görüşmesi yapmadıklarını söyledi.


En son haber'in iddiasına göre Millet İttifakının Cumhurbaşkanı seçimi için 3 ismi gündeme getirdiği öğrenildi. Dikkat çeken bu üç ismin şu şekilde olduğu iddia edildi:


- Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç


- Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan


- Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu.


Bu üç isimden bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. Sizce kim olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


ÜMİT ÖZDAĞ MANSUR YAVAŞ'I GÖREVE DAVET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayı için Mansur Yavaş'a çağrıda bulundu. Ancak bu çağrı karşılık görmedi. Kemal Kılıçdaroğlu ise Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı görevlerinin başında olduğunu başarılı olduklarını her fırsatta dile getiriyor.


Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç


Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan


Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mansur yavaş
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lan bunlar Tayyib erdoğana karşı seçimmi alabilir köy mansur babayı gör bak ne oluyor