Flaş İddia: Mahkumlara Genel Af Masada
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş İddia: Mahkumlara Genel Af Masada

Mahkumlar ile mahkum yakınlarını sevindiren son dakika açıklaması geldi. Mustafa Balbay, af konusunun gündeme geldiğini söyledi.

Son Dakika 20 Nisan 2022 15:50 0
Flaş İddia: Mahkumlara Genel Af Masada

Son dakika : Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay dikkat çeken bir son dakika açıklaması yaptı ve genel af meselesinin gündemde olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay bir son dakika açıklamasında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamoğllaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın katılımı ile 24 Nisan'da düzenlenecek kritik toplantıya dikkatleri çeken Balbay, HDP'ye giden oyların geri alınması için hükümetin af dahil birçok konuyu masaya getirdiğini söyledi.


On binlerce mahkum ile mahkumların ailelerinin de gözü kulağı gelecek af açıklamasında. Sosyal medya hesapları üzerinden organize olan mahkum yakınları , bir genel af çıkarılmasını istiyor. Öte yandan pandemi izninde olan ve izinleri Mayıs ayı sonunda bitecek mahkumlar ise bu konuda bir düzenleme yapılmasını, dışarıda oldukları sürede herhangi bir suça karışmadıklarını ve açık cezaevine geri dönmek istemediklerini söylüyor. Mahkumlar ile yakınları sosyal medya üzerinden organize olarak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor ve af meselesinin gündeme gelmesi için yoğun çaba harcıyor.


Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal'ın ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıdan önce dün , Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iftar yaptı. Bu toplantıda HDP'ye giden oyların geri alınması için bazı görüşmeler yapıldığı ve af dahil bazı konuların gündeme geldiği öğrenildi.


6'lı masada yapılan görüşmelerle ilgili açıklama yapan Balbay, masada liderler arasında hedef ortaklığı olduğu , hedef ortaklığının partilerin bir birine benzemesi değil , net bir hedef doğrultusunda hareket etmek olduğunu söyledi.


MİLLET İTTİFAKININ ADAYI KİM OLACAK?

Balbay açıklamasının devamında millet ittifakının adayının kim olacağı sorusunun son günlerde çok sorulduğunu, Cumhur ittifakının rakibini öğrenmek istediğini söyledi. Ancak hala Millet ittifakının adayı açıklanmadı.


MANSUR YAVAŞ'A ÇAĞRI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bir açıklama yapmış ve canlı yayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş2a seslenerek onun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemişti. Bu açıklama ülke siyaset gündemine oturmuş ve büyük ses getirmişti. Bunun ardından açıklama yapan Mansur Yavas, ortada henüz hiçbir şey yokken herkesin üzerine saldırdığını , şu anki görevinden memnun olduğunu söyleyerek,  "İnanın, akşama kadar binlerce hayır duası ve teşekkür geliyor. Anket geldi; memnuniyet yüzde 80'e yaklaşmış Ankara'da. Bunların hepsi oy verir-vermez, bilemeyiz. Versin diye yapmıyoruz ki. İnsan ayırmıyoruz. Ortada fol yok, yumurta yok. ‘Biz işimize bakıyoruz’ diyoruz. Yine de sağlı sollu saldırı başladı şimdiden” ifadelerini kullandı.




AF HESABI YAPILIYOR

Balbay yazısının sonunda ise Cumhur İttifakının HDP'ye giden oyları almak için harekete geçtiğini söyledi. Bunun için tüm hesapların yapıldığını söyleyen Balbay, af konusunun gündemde olduğunu söyledi.


Af açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç