Flaş hamle: SASA yapay zekaya geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş hamle: SASA yapay zekaya geçiyor

SASA'dan heyecanlandıran bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde SASA patronları, yapay zeka hazırlıklarını hızlandırdı.

İş Dünyası 26 Ocak 2024 0
Flaş hamle: SASA yapay zekaya geçiyor

SASA yapay zekaya geçiyor.

SASA'dan bir son dakika açıklaması geldi ve yapay zekaya geçileceği bildirildi.

Adana'daki üretim tesislerinde pekçok farklı alanda yapay zeka uygulamalarından faydalanmaya hazırlandığını bildirdi. Türk bilim insanı Prof Dr Şahin Albayrak'ın kurduğu ve yapay zekanın somut uygulama alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden olan Berlin'deki Somut Yapay Zeka ve Dijitalizasyon Merkezi Zeki'yi ziyaret eden yönetim, yapay zekada son dönemlerdeki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve SASA Genel Müdürü Mustafa Kemal Öz’ün aralarında olduğu şirket personellerinin yaptığı ilk inceleme sonrası açıklama geldi. Albayrak tarafındna kurulan merkez, Alman devletinin 3 farklı bakanlığını yanı sıra özellikle otomotiv ve kimya alanında dünyanın devleri arasında bulunan Alman şirketlerinden oluyor.

Genel Müdür Dr Mustafa Kemal Öz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “SASA üretim süreçlerine, yapay zeka katkısı ile ileri seviye süreç kontrolü, en güncel otomasyon sistemleri ve bilgi teknolojilerini entegre edeceğiz. Üretimin her aşamasında gerçek zamanlı veri analizi yaparak üretim verimliliğimizi arttıracağız. Bu sayede maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol altına alacağız" ifadelerini kullandı ve şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

"Üretim süreçlerimizin yanı sıra, yönetim, sürdürülebilirlik, insan ve süreç güvenliği ve çevre yönetimi konularında da yapay zeka uygulamalarının şirketimize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bir bütün olarak yapay zeka uygulamaları şirketimizin rekabetçi gücünü arttırmada kritik rol oynayacak, daha akıllı ve daha hızlı kararlar almamızı sağlayarak küresel arenadaki öncü pozisyonumuzu güçlendirecektir. Yapay zeka ile SASA sadece bir üretici değil, aynı zamanda teknoloji öncüsü olacaktır”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç