Flaş: Grip Virüsü Patlayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Grip Virüsü Patlayacak

Son dakika haberi: Grip bu sene çok fena patlayacak. Konu ile ilgili açıklama geldi ve Prof. Dr. Serhat Ünal dikkat çeken ifadeler kullandı.

Sağlık 25 Ekim 2022 10:27 0
Flaş: Grip Virüsü Patlayacak

Son dakika: Grip bu sene güçlenerek dönüyor.

Koronmavirüsle birlikte hayatımıza giren maske ve mesafe kurallaır kalktı. Kuralların kalkması ile birlikte kış ayları yaklaştı ve grip güçlenecek ve güçlenerek geri dönecek. DSÖ iki senedir görülmeyen grip vakalarında patlama yaşanabileceğini söyledi. 

Grip aşısı olmanın tam zamanı diyerek açıklama yapan DSÖ , pandeminin geride kalması ile birlikte hayatımızdan bir süredir çıkan grip virüsünün yeniden hayatımıza girdiğini söyledi. Bu sene 24'üncüsü düzenlenen İç Hastalıkları Kongresi'nde Hürriyet Gazetesi'nde açıklama yapan Prof. Dr. Serhat Ünal, grip aşısının yapılmasına dikkatleri çekti ve “Solunum yolu enfeksiyonları başladı. Etrafta burnu akan, hapşıran insanlar görmeye başladık. Gripte ilk vakalar çıktı ve Dünya Sağlık Örgütü uyarılarını yaptı. Şu anda soğuk algınlığı mevsimindeyiz. 2 senedir grip daha azdı." ifadelerini kullandı.

Ünal açıklamasının devamında, "Bu tip suskunluklar sonrası grip vakası patlama şeklinde oluyor. Dünya Sağlık Örgütü 3 etkenden dolayı patlama yaşanacağını düşünüyor. Birincisi uzun süredir sessiz kalması nedeniyle biyolojik patlama bekleniyor. İkincisi maske, mesafe gibi korona tedbirleri ortadan kalktığı için daha fazla bulaş olması bekleniyor. Son olarak da 2 yıl sonra bu sene okullar açıldığı için okullardan çok fazla bulaş olması bekleniyor. Aşı için şu anda tam zamanı. Risk grubundakilere zaten ücretsiz olarak grip aşısı yapılıyor. Risk grubunda olmasa da çocuğu okula giden ebeveynler aşı olabilir.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu virüs ile ilgili açıklamasını sürdüren Ünal, “İnfluenza da sık varyant yapan bir virüs. Gripte hastalık yapan A ve B virüsleri var. Önceden 2 A 1 B virüsü koyarak aşı yapılıyordu sonra B virüslerinin de çok olduğu anlaşılınca 2 B koyulmaya başlandı. 1 sene önce ortada dolaşan suşları Dünya Sağlık Örgütü kontrolünde 1500’den fazla gözlemevinde izole ediliyor. Bu izole edilen 4 suş, DSÖ tarafından aşı yapan firmalara veriliyor ve sadece bunlar kullanılarak aşı üretiliyor.” dedi.

Ypaılan açıklamada grip aşısının mutlaka yaptırılması gerektiğine yer verildi. Kış aylarında maske ve mesafeye dikkat edilmesi gerektiğine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç