Flaş... Euro, Altın ve Euro'nun Asıl Yükseliş Nedeni Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş... Euro, Altın ve Euro'nun Asıl Yükseliş Nedeni Belli Oldu

Dolar kurunda baksı azaldı ve altın ile kripto paralar ve euro kurunda hızlı şekilde yükseliş başladı.

Döviz 26 Ekim 2022 11:46 0
Flaş... Euro, Altın ve Euro'nun Asıl Yükseliş Nedeni Belli Oldu

Altın, euro ve kripto paraların neden yükseldiği belli oldu.

Dün akşam saatlerinden bu yana piyasalarda hareketli dakikalar yaşanıyor. Gelen son verilere göre kripto paralarda, altın ve euro kurunda hızlı şekilde yükseliş görüldü. Yaşanan yükselişin kalıcı olup olmayacağı, yükselişin neden olduğu soruları araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili son bilgiler geldi ve yükselişlerin neden olduğu belli oldu. Biz de finans7 olarak bu yazımızda konu ile ilgili detaylara yer verdik.

ASIL NEDEN TEK

Yaşanan hareketliliğin en büyük nedeni Ameirka'dan gelen son bilgiler. 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde Fed kritik bir toplantı yapacak. Kasım ayı faiz kararının belirleneceği toplantıya kısa süre kala yine yüksek oranda bir faiz artırımı beklenirken dün gelen verilerde FEd'in, ultra şahin para politikalarında sona yaklaştığı öğrenildi. Bu nedenle piyasalarda pozitif bir görüntü görüldü. 

Ameirka ekonomiisinin resesyona girmesi tehlikesinin her geçen gün artması, Bu yönde verilerin göstergelern çoğalması ile birlikte Fed'in faiz artırımlarında şahin seyrini biraz değiştirmesi beklenmeye başladı. Dün ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 13 seviyesinde bir artış gösterdi ve konut fiyatlarındaki artış devam etti.

Ülkede resesyon beklentileri artarken kısa vadeli bnolardan çıkış , uzun vadeli tahvillere akın başladı.

Özetle, Fed'in faiz artırımda şahin tavrını azaltacağı beklentisi, altın, kripto para ve borsa üzerindeki baskıyı bir nebze olsun kaldırdı. Dolar kurunda ise güçlü seviye, şimdi yataya döndü ve Euro kuru dolar karşısında yükselmeye başladı. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç