Flaş: Cam Fiyatlarına Rekor Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Cam Fiyatlarına Rekor Zam Geldi

Cam fiyatlarına rekor seviyede zamlar gelmeye başladı. Son zamlarla bir senedeki fiyat artışı 3 kat oldu.

Ekonomi 21 Ekim 2022 18:33 0
Flaş: Cam Fiyatlarına Rekor Zam Geldi

Cam fiyatlarına 3 kat zam geldi.

Sözcü'den Cem Yıldırım bugün kaleme aldığı yazısınca cam fiyatlarını değerlendirdi ve dikkat çeken ifadeler kullandı. Yıldırım, AnkarA'nın ulus semtinde camcılık yapan esnaflarla yaptığı görüşmenin detayları açıkladı. Bu açıklamada camcılar, her geçen gün masrafların daha da arttığını ve fiyatlara yüzde 300 oranında zam geldiğini söyledi. Konu ile ilgili gelen açıklamada, "Artık müşterilere fiyat söylerken utanıyoruz. Zamlar karşısında mecburen kâr miktarını düşürdük'' ifadelerini kullandılar.

Camcılık sektörü ile ilgili açıklama yapan bölge esnafından Hasan Polat isimli kişi yaptığı açıklamada “Geçen sene aldığım 4 milimetre camın fiyatı 75 liradan 350 liraya çıktı. Hiçbir şey yerinde durmuyor, giderek yükseliyor. Yeri geliyor servise aracımızla gidemiyoruz. Nakliye masrafını da müşterimize yansıtmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı. 

FİYAT SÖYLERKEN UTANIYORUZ

Bir başka esnaf Hasan Gür ise yaptığı açıklamada fiyat vermeye artık utandıklarını söyledi ve "35 yıldır bu işi yapıyorum. Pandemide işlerimiz iyice düştü. Fiyat artışlarına da yetişemiyoruz, iş yok. Kirayı, elektriği ödeyemiyoruz. Müşteriye fiyat söylerken artık utanıyoruz. Dükkanda bir tane UFO yakıyordum, elektrik bin lirayı geçti. Kira artışları öyle, vergiyi da ödeyemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

GÜNÜ KURTARALIM YETER

Bir başka esnaf Ergün Mersin ise yaptığı açıklamada, "Piyasa zor durumda… Gelen zamlardan muzdaribiz. Habire zam, zam… Hep bizim kârımızdan gidiyor. İnanın müşteriye yansıtamıyoruz. Fiyat söylemeye utanıyoruz vallahi. Bir çerçeveden 50 lira kazanırken şimdi 10 lira kazanıyoruz. 1980'den beri bu sektördeyim. Müşteri kaçırmamak için kârdan fedakârlık ediyoruz. ‘Bugünü kurtaralım yeter' diyoruz. Başka çaremiz yok. 2 milimetre camı 80 liraya alırken şu anda 160 lira oldu. Işığı geçirmeyen Matobel camlar ise metrekaresi 240 lira oldu" ifadelerini kullandı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç