Flaş: Bunu Yapanlara Daha Kolay ve Daha Ucuz Kredi Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Bunu Yapanlara Daha Kolay ve Daha Ucuz Kredi Verilecek

Kredi çekmek isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada BES'ten çıkmayanlara daha kolay kredi verileceği duyuruldu.

Kredi 27 Ekim 2022 00:50 0
Flaş: Bunu Yapanlara Daha Kolay ve Daha Ucuz Kredi Verilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklaıd: Bunu yapana kredi verilecek.

Bilindiği üzere son dönemlerde kredi kullandırımında ciddi bir kısıtlama var. Yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında alınan makroihtiyati tedbirler kapsamında bankalar kreid musluklarını iyice kısarken bir son dakika açıklaması geldi.

Geçen gün Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 yılı yıllık programına baktığımızda BES'te yeni bir düzenleme yapıldığı görüldü. Söz konusu düzenleme ile BES'te yer alan katılımcıların finansman ihtiyaçları nedeniyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan daha avantajlı koşullarda kredi çekebilmesi için alacağı devri uygulamasının hayata geçirilmesinde çalışmalar yapılacak.

Bu durumda ortalama fon büyüklüğüne ve ortalama tüketici kredisi tutarları dikkate alınacak ve durum analizi ile projeksiyon çalışması gerçekleştirilecek. Paydaşlar bu kapsamda bir arya gelecek ve taslan bir yönetimelik hazırlanacak. Hazırlanacak düzenleme ile katılımcılar, emeklilik şirketleri ve bankalar arasındaki koordinasyonun sağlanması için alt yapı oluşturulacak.

Geçen hafta bir açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, bu konuya değinmiş ve BES'te yeni değişikliklerin yapılacağını söylemişti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada,  "Önümüzdeki dönemde, sistemde yeni düzenlemeleri ve teşvikleri de hayata geçirerek, ülke olarak birikimlerimizi daha da yüksek seviyelere taşıyacağız" demişti.

Bu açıklama sonrası düzenleme detayları geldi ve BES'te yer alanlara daha uygun koşullarda kredi veirlmesi için çalışmalar yapıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç