Flaş: Brent Petrol Tahminleri, OPEC+ Toplantısı Sonrası Baştan Aşağı Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Brent Petrol Tahminleri, OPEC+ Toplantısı Sonrası Baştan Aşağı Değişti

6 banka 2022 ve 2023 brent petrol tahminlerini yayınladı. İşte yayınlanan brent petrol tahminleri.

Emtia 6 Ekim 2022 15:07 0
Flaş: Brent Petrol Tahminleri, OPEC+ Toplantısı Sonrası Baştan Aşağı Değişti

OPEC+ Bakanlar Toplantısından çıkan karar tüm tahminleri alt üst etti.

Önceki gün tüm dünyayı yakından ilgilendiren bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda petrol üreten ülkelerin bakanları bir aryaa geldi ve 2 milyon varillik üretim kesintisi yapma kararı aldı. 2020 yılından bu yana OPEC+'in aldığı en büyük kesinti kararı olması nedeniyle brent petrol varil fiyatında ciddi bir yükseliş görüldü. 

Kasım ayından itibaren uygulamaya alınacak söz konusu karar sonrasında dünyaca ünlü yatırım şirketleri tahminlerini beklentilerini değiştirdi. İlk açıklama Morgan Stanley'den geldi. Şirketten Martijn Rats'ın öncülüğünde bir araya gelen ve değerlendirme yapan analistleri, brent petrol varil fiyatının , beklentilerden daha hızlı şekilde 100 dolara kadar çıkacağını bildirdi. Banka yaptığı açıklamada , 2023'ün ilk 3 ayı için brent petrol fiyatı tahminini 5 dolar arttırdı ve 100 dolar beklediğini bildirdi. 

Bir açıklama da Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs Enerji Analisti Damien Courvalin yaptığı son dakika açıklamasında, "Şu an arz tarafındaki tüm gelişmeler yıl sonuna doğru fiyatların yükseleceğine işaret ediyor.” dedi ve 2022 yıl sonunda brent petrol varil fiyatının 110 dolara çıkacağı tahminini paylaştı.

Bir diğer açıklama da UBS Group’tan geldi. Giovanni Staunovo öncülüğündeki analistlerin yaptığı değerlendirmeye baktığımızda sıkılaşmanın çok olacağı ve gelecek çeyreklerde brent petrol varil fiyatının 100 doların üzerine çıkacağına yer verildi.

ING Groep Emtia Stratejisti Warren Peterson yaptığı son dakıika açıklamasında OPEC'in adımının gelecek sene dengeleri kökten değiştireceğini bildirdi. Uzman yaptığı açıklamada, 2023 yılında brent petrol fiyatının 97 dolar olacağını bildirdi.

Bir açıklama da Citigroup’tan geldi. Ed Morse öncülüğünde bir araya gelen analistler yaptıkları değerlendirmedei, “üretim kesintisi kağıt üzerinde büyük, efektif olarak ise kesinti daha az olacak çünkü OPEC kotalarına zaten ulaşamıyor. Eğer ekonomik aktiviteye zarar verir ve petrol talebi daha da azalırsa plan ters tepebilir” dedi.

SPI Varlık Yönetimi taarafından yapılan açıklamada gelecek birkaç çeyrekte brent petrol varil fiyatının 100 doları geçeceğini bildirdi. 

ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre brent petrol varil fiyatı 92,9 dolar seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç