Flaş borsa tahmini geldi: 2 günde 3.7 milyar liralık hisse alan şirket açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş borsa tahmini geldi: 2 günde 3.7 milyar liralık hisse alan şirket açıkladı

Son dakika haberi: Borsada son günlerde bir aşağı bir yukarı yön görülüyor. Peki borsada yükseliş sürer mi? İşte yatırım Finansman'dan gelen son dakika açıklaması.

Borsa 7 Ocak 2023 14:11 0
Flaş borsa tahmini geldi: 2 günde 3.7 milyar liralık hisse alan şirket açıkladı

Perşembe ciddi şekilde düşen borsa dün toparlandı. Bir şikret büyük alım yaptı.

Borsada KAra Perşembe yaşandı. Perşembe günü sabah yeşil başlayan gün, daha sonra borsa için kötü geçmeye başladı. Art arda devre kesiciler devrey alındı ve borsada düşüş önlenmeye çalışıldı. Ancak düşüş yüzde 7'leri geride bıraktı.

Dün ise borsada toparlanma güü oldu. Borsa gün içinde yaşadığı yükselişle birlikte dünü yüzde 4 'ün üzerinde yükselişle kapattı. Yatırım Finansman tarafından da bir açıklama yapıldı ve borsanın yüzde 7 , bankacılık endeksinin ise yüzde 9 düşitüğü gün kapanışta 2 milyon liralık bir alım yapıldığına yer verildi. Yine bugün de 1.7 milyar liralık net alım yapıldığı bildirildi. Dün yapılan 1.7 milyar liralık net alımla birlikte kuruluş, 2 günde toplamda 3.7 milyar liralık alım gerçekleştirdi. 

İlerleyen saatlerde de bir açıklama geldi. Yatırım Finansman Menkul Değerler'in resmi Twitter adresi üzerinden açıklama yapan şirket , borsanın ilerleyen günler için güven verdiğini söyledi ve şirketin en fazla alım yaptığı hisselere şu şekilde yer verildi:

"Eregli, Aselsan. Emlak GYO ve ENKA"

BİR AÇIKLAMA DAHA

Yapılan son dakika açıklamasında, "#XU100 endeksi, dünkü kayıpların bir kısmını geri alarak günü %4.41 yükselişle 5341.96 puandan tamamladı. Günlük hacim 137.5 mlrTL, aylık ortalamanın üzerinde. Para girişi dün olduğu gibi bugün de yüksek ve ilerleyen günler için #güven veriyor" ifadelerine yer verildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç