Flaş: B sınıfı ehliyetlere değişiklik açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: B sınıfı ehliyetlere değişiklik açıklandı

B sınıfı ehliyetlerle ilgili son dakika açıklaması geldi ve değişiklikte sona gelindiği bildirildi. İşte B sınıfı ehliyetin yeni kapsamı.

Haberler 27 Eylül 2023 17:42 0
Flaş: B sınıfı ehliyetlere değişiklik açıklandı

B sınıfı ehliyetlere düzenleme geliyor.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından son dakika haberi geldi. Gelen haberde B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesi için gereken düzenlemenin yakın zamanda hayata geçeceği öğrenildi.

Cumhuriyet'te yayınlanan haberde, Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk bir açıklama yaptı ve çalışmalarda son durumu aktardı.

Öztürk yaptığı açıklamada, Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde devam eden çalışmaların sonuçlanmasından sonra Karayolları Trafik Kanununda yapılacak değişiklikle ilgili yönetmeliğin bu sene bitmeden yayınlanmasını beklediklerini söyledi.

B SINIFI EHLİYETTE NE DEĞİŞECEK?

Yönetmelik değişikliği ile yapılacak düzenleme hakkında da bilgi veren Öztürk, B sınıfı ehliyeti olan kişilerin motosiklet kullanabilmelerinin önünün açılacağını, ancak bunun için yapılması gerekenlerin olduğunu söyledi.

Söz konusu haktan faydalanmak için sürücü kursundan motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alınması gerekecek. Sınavın geçilmesi durumunda B ehliyet ile motosiklet kullanılabilecek.

Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Eğitim sınav şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek”

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

En merak edilen konu ise herhangi bir yaş sınırı olup olmayacağı konusu oldu. Bu konuya da değinen MOTED Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yaş sınırı olmadığını, fakat Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bu konuyu ayrıca ele alacağını söyledi.

DÜZENLEME NE ZAMAN RESMİ GAZETE'DE YAYINLANACAK?

E ticarette çalışan sürücülerin bu düzenlemeden faydalanamayacağı bildirilirken düzenlemenin 2023 yılı bitmeden Resmi Gazete'de yayınlanacağı ve yürürlüğe gireceği öğrenildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç