Flaş: Altın ve Bitcoin Ethereum İçin Kritik Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: Altın ve Bitcoin Ethereum İçin Kritik Tarih Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamasında İslam Memiş, kritik tarihi verdi.

Altın 17 Ağu 2022 16:39 1
Flaş: Altın ve Bitcoin Ethereum İçin Kritik Tarih Açıklandı

Altın fiyatları ile ilgili tarih veren İslam Memiş, Milat olacak dedi.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında , yarın açıklanacak faiz kararı öcnesi dikkat çeken gra maltın tahmininde bulundu. Yurt içi ve yurt dışı piyasaları değerlendiren Memiş, TCMB'nin faizde bir değişikliğe gitmesinin beklenmediğini söyledi. 

Fed'in ise tutanakları bugün açıklayacağını, tutanaklara göre önümüzdeki ay nasıl bir faiz politikası izleneceğinin netleşeceğini söyleyen Memiş, 75 baz puanlık faiz artırımı işaretinin beklendiğini söyledi. Memiş ü, kişisel olarak 50 baz pualık bir faiz artırımı beklediğini söyledi.  Memiş açıklamasında, "ABD enflasyon rakamlarının güvercin bir Fed’i karşımıza çıkarabilir” dedi.

DOLAR NE OLACAK? YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Küresel piyasalarda doların değer kazanmaya devam ettiğini, yurt içinde de Dolar TL parametresinde dalgalanmalar olacağını söyleyen Memiş, dolarda yaşanan bu yükselişin kalıcı olmayacağını söyledi ve “Paritelerden ve altın ve gümüş gibi ons bazındaki değerlerdeki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilirler. Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları nedeniyle dolar/TL kuru 17.65 seviyesine kadar düşmesine neden olabilir. Bu yüzden 18 TL üzerine tutunamayan bir kur var, bu haftaki yükselişler kalıcı olmayacak.” ifadelerini kullandı. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN İÇİN TARİH VERDİ

Bu ay bir geri çekilme olacağını ve bunun son bir alım fırsatı olacağını söyleyen Memiş, bundan sonraki süreçlerde altın, gümüş ve kripto paralarda hızlı şekilde yükselişler olacağını söyledi. İslam Memiş yaptığı açıklamada nedenini ise "Çünkü Fed’in Eylül’de 50 baz puanlık faiz artırımına gitmesi ve güvercin tondaki açıklamaları uzun süredir baskılanan altın ve gümüşü pozitif yönde etkileyebilir. 1.786 dolar seviyesindeki ons altın fiyatı ve 20,53 seviyesinde olan gümüş ons fiyatı bence kademeli alım fırsatı sunmaktadır.

Dolar kuru yüksek olduğundan gram altın 1.030-1.040 aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Ağustos ayının sonuna kadar gram altını 1.012 lira ile 1.050 lira aralığında takip etmeye devam edeceğim. Altında ve gümüşte hem gram hem de ons bazında hızlı yükselişler bekliyorum. 1 Eylül itibari ile yükseliş altın ve gümüş tarafında bekliyorum” şeklinde açıkladı.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bugünden itibaren yükselecek demişti altın şimdi 1 Eylül e atti