Flaş: AK Parti kaynakları, erken seçim için ilk tarihi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş: AK Parti kaynakları, erken seçim için ilk tarihi açıkladı

AK Parti kaynakları, erken seçim için ilk tarihi açıkladı İşte erken seçim için beklenen tarih ve son dakika bilgileri.

Siyaset 26 Mart 2024 1
Flaş: AK Parti kaynakları, erken seçim için ilk tarihi açıkladı

Flaş: Erken seçim için ilk tarih verildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen haftalarda siyasette son seçimi olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ'DEN 'BIRAKMA!' ÇAĞRISI GELDİ

Bu açıklama siyaset gündeminde çokça konuşulurken AK Parti, erken seçim kararı alınması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğini söyledi. Devlet Bahçeli ise yaptığı açıklamada Erdoğan'a bırakmaması çağrısında bulunmuştu.

Siyasetçiler ise erken seçim alınması durumunda Erdoğan'ın aday olabileceğini söyleyerek 2027 yılında,seçimlere 1 yıl kala erken seçim kararı alınabileceğini söyledi. Erken seçim kararı için 360 vekilin oyu gerekmektedir.

Kulislerde konuşulan konuda 2027 yılında erken seçimin gündeme geleceği ve AK Parti MHP tarafından teklifin meclise getirileceği bildirildi. Diğer partilerin de erken seçime sıcak bakması sonrası kararın meclisten çıkabileceği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti kurmayları “Seçimlerin yenilenmesi gündeme gelirse, muhalefetin de destek vereceğini düşünüyoruz. Seçimden kaçamazlar, kaçarlarsa halkın karşısına çıkamazlar” dedi ve 2027 yılında erken seçim kararının gelebileceğini söyledi.

Sizce erken seçim olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Gelişmelerden, son dakika haberlerinden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Ben olsam erken seçime gitmem