Flaş açıklama: İşte AK Parti'nin seçim sloganı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş açıklama: İşte AK Parti'nin seçim sloganı

Son dakika haberi geldi. Reuters'e açıklamalarda bulunan AK Partili yetkili, partinin seçim sloganını verdi.

Seçim 22 Şubat 2023 18:37 2
Flaş açıklama: İşte AK Parti'nin seçim sloganı

Seçim tarihi ve AK Parti'nin seçim sloganı açıklandı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'e açıklamalalrda bulunan A Partili bir yetkili, seçimlerle ilgili kararı açıklaıd. Açıklanan seçim kararına baktığımızda yetkili, seçimlerin ertelenmeyeceğini, 14 Mayıs 2023 tarihinde beklenen seçimlerin yapılacağını söyledi.

KASIM'A KALDIRILMASI GÜNDEMDEYDİ AMA...

Üst düzey bir hükümet yetkilisi Reuters'e yaptığı açıklamada, "Erteleme ve Kasım ayına bırakma konusu yapılan değerlendirmelerle artık rafa kalkmış durumda" dedi ve seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılmasının planlandığını söyledi. Yetkili yaptığı son dakika açıklamasında seçim tarihi ile ilgili, "Sonuçta bir ay ne kadar fark eder ki? Erteleme olacaksa, gerçekten işe yaraması için 1 yıllık bir erteleme lazım. Kamuoyu da buna hiç sıcak bakmıyor" dedi.

ALTERNATİFLER DE MASADA

Yetkili, gelecek günlerde Erdoğan ile Bahçeli arasında seçim tarihinin görüşüleceğini söyledi. 18 Haziran tarihinin de gündemde olduğunu söyleyen yetkili isim, "Ancak gelinen noktada daha çok seçimlerin 18 Haziran'da yapılması yaklaşımı daha öne çıkmış durumda. Büyük ihtimalle 18 Haziran'da seçim konusunda mutabakat sağlanması büyük olasılık" dedi.

"EĞER ERTELENİRSE..."

Seçimlerin ertelenmesi durumunda seçimden kaçtılar yorumunun yapılacağını söyleyen yetkili, "Kasım ayı ya da başka bir döneme ertelenmesinin de hem iktidarın seçimden kaçtığı algısı, hem muhalefetin olumsuz yaklaşımı, hem milletvekillerinin durumu, hem cumhurbaşkanının adaylık durumu ile anayasadan kaynaklanan hukuki zeminin getirdiği durumlar da erteleme üzerinde gölge oluşturuyor" dedi. Yetkili açıklamasında seçim ertelemenin toplumda da tepkiye neden olacağını söyledi ve "Seçim tarihinin ertelenmesi görüşü yerine seçimin zamanında yer alması görüşü öne çıkmış durumda" dedi.

AK PARTİ'NİN SLOGANI

Deprem sonrası inşaatların hızlı şekilde başlayacağını ve Mart ayında bunların başlayacğaını söyleyen başka bir hükümet yetkilisi, "Kayıplar çok ağır ancak o tarihe kadar en azından fiziki olarak bile olsa bir miktar depremin izlerinin silinip insanların oturabileceklerini görecekleri inşaatlar yükselmeye başlayacak. Daha önce 'yeter söz milletindir' olarak belirlenen sloganın yerini 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' sloganı alacak" dedi.

Yetkili yaptığı açıklamasının sonunda, Cumhur ittifakının kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
En güzeli "Kalp kırmadan gönülleri fethetmek"
Ziyaretçi 13 Ay Önce
secimler zamanındaolmalı zaten ve çözülecek çoksoeunla4da çözülsün secimden önce cumhuriltifaki vecumhu4başkanımız eyt g eciciiscilerbelediye şirketişcileri ücretli öretmenler typişcilerin sorunlarını iktidar cözmelidiye bekliyoruz arzumuz magdur burakılmak istemiyoruz kadrohak süreklilik haktır güveniyoruz cumhurbaşkanımıza