Flaş açıklama: Düşük not veren öğretmenlere inceleme başlatılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş açıklama: Düşük not veren öğretmenlere inceleme başlatılacak

Son dakika haberi: İl Milli Eğitim Müdüründen öğretmenlere ilişkin bir son dakika açıklaması geldi.

Eğitim 26 Ocak 2023 08:44 1
Flaş açıklama: Düşük not veren öğretmenlere inceleme başlatılacak

İl Milli Eğitim Müdürü'nden flaş açıklama: Kötü notta öğretmen de sorumlu.

Kay TV ve Erciyes TV Ortak yayınında sabah kuşağında yayına giren ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına zoom bağlantısı ile konuk olan İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik dikkat çeken son dakika açıklamasınad bulundu. Telkit yaptığı açıklamada düşük not alan öğrenciden velinin ve öğretmenin de sorumlu olduğunu söyledi.

Söz konusu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Teltik, "Başarısız öğretmenler tespit edildiği zaman bir işlem yapılabiliyor mu?" sorusuna cevap verdi. Teltik yaptığı açıklamada “Münferit olaylar vardır ama veliler müfettişlerimiz kadar bu işi denetliyorlar" diyerek, "Okul müdürlerimizin öğretmenleri denetleme gibi bir görevleri var. Bir başarısızlıkları varsa biz öğretmenlerimizi önce uyarırız daha sonra kademe değiştiririz daha sonrasında ise öğretmenlik yapamayacağı ile ilgili işlem yapıp memuriyete dönderme gibi durumları var" ifadelerini kullandı.

KARNE SADECE ÖĞRENCİNİN DEĞİL VELİ VE ÖĞRETMENİN DE KARNESİ

Karnedeki düşük nottan sadece öğrencinin sorumlu olmadığını söyleyen Teltik, "Karnedeki düşük not sadece öğrencinin değil, öğretmen ve velinin karnesidir. Bir öğretmenden herkes başarısız olamaz mutlaka buradan başarılı öğrenciler çıkması lazım" dedi.

Teltik yaptığı açıklamasının devamında, "Öğrencilerin tamamı başarısızsa tamamı bu konuyu anlamıyorsa burada öğretmende de bir eksiklik aramamız lazım. Üniversitede bilirsiniz bir dersten herkes geçerken bir dersten herkes kalıyor. Yani herkes kalıyorsa bunu öğreten kişide de sıkıntı olması lazım, bir eksikliği vardır diye düşünüyorum" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
kesinlikle bu yüzden üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım mesela ben