Flaş Açıklama: Benzin 30 Lira Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Açıklama: Benzin 30 Lira Olacak

Son dakika haberi: Sektör temsilcilerinden alınan son dakika bilgilerine göre benzine indirim geliyor. Ancak sektör temsilcileri , 30 liranın kısa sürede görüleceğini söyledi.

Emtia 20 Mayıs 2022 09:52 1
Flaş Açıklama: Benzin 30 Lira Olacak

"Benzin fiyatları 30 lira olacak."

Son 3 ay içinde art arda gelen 20 zamla birlikte 23 liraya kadar gelen benzin fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ntv'de yer alan haberde sektör yetkilileri, benzin fiyatlarının kısa sürede 25 lirayı geçmesini ve 30 liraya çıkmasını beklediklerini söyledi. 

En son dün gelen yüksek zam ile birlikte 24 liraya kadar dayanan benzin fiyatlarının bu akşam gelecek yeni zamla birlikte 25 liraya kadar çıkması bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen yeni zamların, brent petrolün fiyatlarının yükselmesine ya da dolar kurunda yaşanan yükselişe bağlanmasını doğru bulmayan ekonomistler, sadece bu etkinin olmadığını söyledi. Akaryakıttan alınan vergilerin hükümete sıcak para sağladığını ve bu nedenle art arda zamlar yapıldığına yer verildi. 

Savaş öncesi pandemi nedeniyle bir miktar yükselen akaryakıt fiyatları, daha sonra savaşın başlaması ile birlikte rekorlara koştu. Savaşın başladığı dönemde 140 dolar seviyelerine çıkan brent petrol varil fiyatı daha sonra düştü ama akaryakıt fiyatları düşmedi. Şu sıralar brent petrol 111 dolar seviyesinde ancak akaryakıt fiyatları aynı oranda düşürülmedi. 

3 AYDA 20 ZAM GELDİ

Son 3 ay içinde akaryakıt fiyatlarına 20'den fazla zam geldi. Birçok kişi artık işine araba ile gitmekten vageçti ve aracını otoparka çekerek sadece çok önemli acil işlerde arabasını kullanmaya başladı.

BENZİNE 1 LİRA 3 KURUŞ ZAM GELDİ

Önceki gün benzin fiyatına 1 lira 3 kuruşluk bir zam geldi ve benzin fiyatı 24 lira sınırına kadar dayandı. Motorin ile otogaz fiyatına ise bir zam gelmedi.

İNDİRİM GELİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre bugün gece yarısından sonra benzin litre fiyatına 1.02 TL 'lik bir indirim bekleniyor. İndirim ile birlikte 23 lira 60 kuruşa çıkan benzin fiyatının 22 lira 58 kuruşa düşmesi bekleniyor. İndirim bugün gece yarısından sonra geçerli olacak. 

30 LİRAYA KADAR ÇIKABİLECEK

Şu anda İstanbul'da benzin 23 lira 60 kuruş seviyesinden satılırken indirimle birlikte bu fiyat 23 liranın altına gerileyecek. Ancak sektör yetkilileri, kısa zamada gelecek zamlarla birlikte benzinin litre fiyatının 25 lirayı geçip 30 liraya kadar çıkabileceğini söylüyor..

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yönetemiyolarsa bıraksınlar gitsinler artık çektiğimiz bu çile artık çile seviyesini bile aştı...