Fizyoterapistler atama bekliyor: Bu kurumlara acilen atama yapılmalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fizyoterapistler atama bekliyor: Bu kurumlara acilen atama yapılmalı

Fizyoterapistler atama bekliyor. Yıllardır az sayıda yapılan atamalar nedeniyle mağdur olan adaylar, artık yeterli atama olmasını talep ediyor.

Sağlık 27 Ocak 2023 10:25 0
Fizyoterapistler atama bekliyor: Bu kurumlara acilen atama yapılmalı

Fizyoterapistler atama bekliyor.

Finans7.com'a mesaj atan adaylar, atama taleplerinin dile getirilmesini istedi. Biz de Fizyoterapistlerin atama taleplerine bu yazımızda yer verdik. Umarız bu atama talebi duyulur ve iyi bir atama gelir.

Mezunlar atama taleplerini şu şekilde iletiyor:

"Biz mezun sayısı 47.000 olan her yıl 7000 e yakın mezun veren fizyoterapistleriz.Fizyoterapistler olarak 2014-2020 arası 2289 kişi atandı ve son alımda da 490 sayısıyla yetersiz kamu  istihdamı sonucu yığılmanın özel sektöre doğru olması sebebiyle özelde şartlar asgariye düşmüş ve daha da düşmeye devam ediyor.Artan yaşam standartları masrafları ve de ev kiralarının bile özel sektörde maaşa esitlendiği bu dönemde Fizyoterapistler olarak özelde kendi işini yapamayan mağdur ve işsiz fizyoterapistler oluşmaktadır.Bu sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bizler 
Yoğun bakımlarda
Hastanelerde 
Aile sağlığı Merkezlerinde 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında
Huzur evlerinde 
Gençlik ve Spor Bakanlığında
Milli Eğitim Bakanlığında 
Uygulama okullarında 
Rehberlik araştırma merkezlerinde 
Sağlık Turizminde ve daha birçok yerde istihdam edilebiliriz.İstihdam için bu seçeneklerin sonuna kadar değerlendirilmesini ve talep ediyoruz. 
YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNE FİZYOTERAPİST İSTİHDAMI
2020 yılı sağlık istatistiklerine göre Türkiye, 47.700 yoğun bakım yatak sayısı ile, Dünya’da birinci sıradadır. 2020 yılı Ekim ayı verilerine göre palyatif bakım merkezlerindeki yatak sayısı 5717’dir. Sağlık Bakanlığının “HEALTH TÜRKİYE” vizyonu ile Türkiye sağlık sisteminin bütün Dünya’ya örnek olduğu bu zamanda fizyoterapistler olarak inşaatı bitmiş ve henüz açılışı yapılmamış veya projelendirilmiş hastaneleri de göz önünde bulundurarak: Yoğun bakımdaki her 10 yatak için 1 (bir) fizyoterapist; palyatif bakım merkezlerindeki her 10 yatak için 1 (bir) fizyoterapist istihdam edilmesini talep etmekteyiz.

Hastanelerin en yoğun bölümlerinden biri fizik tedavi servisleridir ve hastalarımızın fizik tedavi için beklediği süre 2-8 aydır. Aylarca sıra bekleyen hastaların mağduriyeti giderilmeli kamuya en az 10 bin fizyoterapist ataması yapılmalıdır"

Atama duyurusu gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç