Fiyatları Görünce ŞOK Olacaksınız! Ayçiçek Yağına Beklenirken Zeytinyağına Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fiyatları Görünce ŞOK Olacaksınız! Ayçiçek Yağına Beklenirken Zeytinyağına Zam Geldi!

Sosyal medyada paylaşılan yağ fiyatları gündemde yankı uyandırırken zeytinyağı satış fiyatının 437 liradan satışa sunulduğu dikakt çekti.

Ekonomi 18 Kasım 2022 14:04 0
Fiyatları Görünce ŞOK Olacaksınız! Ayçiçek Yağına Beklenirken Zeytinyağına Zam Geldi!

Ard arda zam haberleri gelmeye devam ediyor. Son zamlardan nasibini alan zeytinyağı oldu. İşte zeytinyağının market raflarındaki fiyatı....

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Sıvıyağ fiyatlarına zam geleceği konuşulurken zeytinyağı fiyatlarına zam geldiği öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan yağ fiyatları gündemde yankı uyandırırken zeytinyağı satış fiyatının 437 liradan satışa sunulduğu dikakt çekti.

ZEYTİNYAĞINA REKOR ZAM!

Zeytinyağı fiyatlarına bir ayda neredeyse yüzde 25'e yakın zam geldi. Market fiyatlarını dikkatli takip eden vatandaşlar çektikleri fotoğrafları bir ay sonraki rakamlarla karşılaştırıyor.  29 Eylül 2022 günü çekilen fotoğraflarda Riviera cinsi yemeklik zeytinyağın 2 litreliği 134 lira iken aradan geçen 1,5 aylık zaman fiyatları ve etiketleri değiştirildi. İşte o 134 liralık iki litrelik zeytinyağın fiyatı 165 liraya yükseldi Zeytinyağının litre fiyatı 67 liradan 80,5 liraya çıktı. Bu durum sızma zeytinyağda da aynı. O da zamlardan nasibini aldı.

29 Eylül'de 5 litrelik bir sızma zeytinyağının 17 Kasım'daki fiyatı bir anda 352 liradan 437,5 liraya yükseldi. Litre fiyatı 70 lira 40 kuruştan bir anda 87,5 liraya yükselen zeytinyağı da artık lüks kategorisine girdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç