Fiyatını Görenler Şaşkına Döndü: 500 Gram Kaşar Peyniri 100 TL'ye Dayandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fiyatını Görenler Şaşkına Döndü: 500 Gram Kaşar Peyniri 100 TL'ye Dayandı

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Kaşar peynirine gelen zamlar sosyal medyada gündem oldu.

Ekonomi 31 Ekim 2022 20:43 0
Fiyatını Görenler Şaşkına Döndü: 500 Gram Kaşar Peyniri 100 TL'ye Dayandı

Süt ve süt ürünlerine yeni zamlar gelmeye devam ediyor. 500 gram kaşar peynirine gelen zam sosyal medya da gündem oldu. Birçok kişi tepkisini dile getirdi.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Kaşar peynirine gelen zamlar sosyal medyada gündem oldu. Ay başında 76 lira olan kaşar peynirin yarım kilosunun marketlerde 99 liraya satılmaya başladığı görüldü.

Geçtiğimiz gün çiğ süt için destek miktarı 8,5 liraya yükseltildi ancak her kalemi döviz endeksli sektörde üreticilerin mazot, yem, nakliye, işçi ücretleri, elektrik ve doğal gaza gelen zamlar karşısında artan girdi maliyetlerini karşılamaya yetmedi. Marketlerde ise 1 litre sütün fiyatı 30 liraya dayandı.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, 1,5 milyonun üzerinde anaç hayvanın kesildiğini ifade ederek, piyasada çok ciddi bir süt krizi olduğunu dile getirmişti. Tüm bunlar karşısında süt fiyatlarına yeniden zam gelmesi beklenirken, peynir ve yoğurt fiyatlarındaki artış da dikkat çekti. Ay başında ortalama 76 lira olan kaşar peynirin market raflarında yarım kilosunun 99 liraya yükseldiği görüldü. Bazı markalarda ise bu rakam 100 liranın da çok üzerine yükselmiş durumda.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç