Fiyatı Yıllardır Değişmiyordu! Market Poşeti Fiyatları 2023'te Ne Kadar Olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fiyatı Yıllardır Değişmiyordu! Market Poşeti Fiyatları 2023'te Ne Kadar Olacak?

4 yıldır fiyatı sabit kalan market poşetlerine yeni yıl ile birlikte zam bekleniyor. Peki market poşeti fiyatı ne kadar olacak?

Ekonomi 16 Kasım 2022 17:03 0
Fiyatı Yıllardır Değişmiyordu! Market Poşeti Fiyatları 2023'te Ne Kadar Olacak?

Yıllardır fiyatı sabit kalan market poşetlerine yeni yıl ile birlikte zam bekleniyor. Peki market poşeti fiyatı ne kadar olacak?

Geçtiğimiz yıllarda çevre kirliliği sorununun önüne geçibilmesi adına alınan karar ile birlikte marketlerde ücretsiz olarak verilen market poşetleri ücretli olarak verilmeye başlanmıştı. 25 kuruş karşılığında alınan poşetlere yıllardır zam gelmemesi dikkatlerden kaçmazken yeni yılda zam beklentisi oluştu. İşte haberin detayları...

Enflasyonun artması ile birlikte pek çok ürüne gelen zamlardan tek nasibini almayan market poşetleri oldu. Enflasyon ve döviz kurundaki artış ile birlikte neredeyse her kalem üründe yüzde 150, bazı ürünler de çok daha fazla olarak vatandaşa yansıdı. 

Özellikle son 1 yılda ciddi oranda yükselen enflasyon sebebiyle pek çok ürünün fiyatı katlandı. Yüzlerce ürün, 2-3 katı fiyatlara satılmaya başlandı. Ancak son 4 yılda hiç zam gelmeyen bir ürün konuşulmaya başlandı. Peki market poşetlerine yeni yıl itibariyle zam gelecek mi? Market poşetleri kaç TL olacak?

YENİ YILDA MARKET POŞETLERİ NE KADAR OLACAK?

2019 yılında hayatımıza giren market poşetlerinin ücretli olması uygulamasının 4'üncü yılında hala aynı kalan poşet ücretlerinin bu yıl başında değişmesi bekleniyor. 1 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete kararı ile 25 kuruştan satılan market poşetlerinin yeni yılda KDV dahil 64,9 kuruş olabileceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç