Fitch'ten 2. tura kalan seçimler sonrası Türkiye ekonomisi değerlendirmesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch'ten 2. tura kalan seçimler sonrası Türkiye ekonomisi değerlendirmesi

Son dakika haberi: Fitch'ten Türkiye'de seçimler hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada ekonomide belirsizliğe yer verildi.

Ekonomi 16 Mayıs 2023 08:50 0
Fitch'ten 2. tura kalan seçimler sonrası Türkiye ekonomisi değerlendirmesi

Son dakika haberi: Fitch'ten Türkiye'de seçimlerin 2. tura kalması konusunda açıklama. Piyasalar nasıl seyredecek?

Türkiye'de seçimler ilk turda sona ermedi ve ikinci tura kaldı. Seçimlerin 2. tura kalması piyasalarda tedirginlikle karşılandı. Türkiye'de uygulanan büyümeyi destekleyici alışılmadık politikalar nedeniyle ödemeler dengesi alanındaki baskıların arttığını söyleyen Fitch, Türkiye'de oluşan hem siyasi hem ekonomik belirsizliğin en azından ay sonuna kadar süreceğine dikkat çekti.

Yayınlanan söz konusu notta seçimlerden sonra uygulanacak ekonomi politikalarının bundan sonra önemli olacağını söyleyen Fitch, bunun takip edildiğini söyledi. Söz konusu notta seçimlerden sonra kurulacak hükümetin ertelenen döviz talebi Türk Lirası üzerinde oluşan baskı, oluşan ciddi bütçe açışı ve uluslararası rezervlerde yaşanan düşüş ile yüksek enflasyon gibi sorunlarıla karşı karşıya kalınacağı bildirildi.

Söz konusu nota baktığımız kredi notu açısından para ve maliyet politikası bileşiminin daha itibarlı ve tutarlı olmadığına bakılacağı bildirildi ve "Güveni ne kadar sağladığı, makro ve finansal istikrara yönelik riskleri ne kadar azalttığı ve dış finansmana erişimi kolaylaştırıp kolaylaştırmayacağı izlenecek" değerlendirmesine yer verildi.

SEÇİM SONUÇLARI NE OLDU?

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında adayların aldıkları oy oranları şu şekilde oldu:

Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı: Yüzde 49.24

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı:: Yüzde 45.06

Sinan Oğan'ın oy oranı:: Yüzde 5.28

Muharrem İnce'nin oy oranı:: Yüzde 0.42

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç