Fitch, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı

Fitch bir açıklama yaptı ve yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı. İşte gelen son dakika açıklaması ve enflasyon beklentisi.

Ekonomi 29 Mayıs 2024 0
Fitch, yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı

Fitch Ratings yıl sonu enflasyon beklentisini açıkladı.

Fitch Ratings tarafından yapılan son dakika açıklamasında yıl sonu enflasyon beklentisine yer verildi. Peki yıl sonunda enflasyon rakamları ne olacak? Enflasyon rakamları kaça kadar düşecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

Türkiye'deki yerel ve bölgesel yöntemlerin faaliyet performansının vergi gelirlerini destekleyen ekonomik büyüme ile birlikte zorlu makroekonomik ortama karşı dirençli olmasının beklendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada yerel seçimler sonrası başlatılan parasal sıkılaşma ile birlikte reel GSYH büyümesinin 2024 sonunda yüzde 2.8'e, 2025 yılında ise yüzde 3 seviyesinde kalmasının beklendiğine yer verildi.

Rapora baktığımızda Nisan ayında yüzde 69.8 olan yüksek enflasyonun daha sıkı para politikası sonrası yavaşlaması ve sene sonunda yüzde 40'lara gelmesi bekleniyor.

MERKEZ BANKASI YIL SONU NE BEKLİYOR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan geçen gün bir açıklama yaptı ve enflasyon beklentilerini güncelledi. TCMB tarafından yapılan açıklamada yıl sonunda enflasyon rakamlarının şu şekilde olacağı bildirildi:

2024 yıl sonu enflasyon beklentisi: Yüzde 38

2025 yıl sonu enflasyon beklentisi: Yüzde 14

2026 yıl sonu enflasyon beklentisi: Yüzde 9

MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARI

Mayıs ayının enflasyon rakamları 3 Haziran 2024 Pazartesi gününde açıklanacak. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarından haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç