Fitch, Türkiye'de Enflasyonun Hızlı Düşmeyeceğini Söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch, Türkiye'de Enflasyonun Hızlı Düşmeyeceğini Söyledi

Son dakika haberi: Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Türkiye'de enflasyonun hızlı düşmeyeceğini söyledi.

Ekonomi 17 Ekim 2022 22:06 0
Fitch, Türkiye'de Enflasyonun Hızlı Düşmeyeceğini Söyledi

Son dakika haberi: Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'den son dakika açıklaması geldi. Fitch, enflasyonun düşmeyeceğini söyledi.

Türkiye'ye ilişkin bir değerlendirme notu paylaşan Fitch, Türkiye ekonomisine ilişkin webinarda değerlendirmesini paylaştı. Bu açıklamaya göre Fitch, Türkiye'de enflasyonun hızlı şekilde gerilemesini beklemediklerini ve büyümenin de yavaşlayacağını bildirdi.

Türkiye'de kredi büyümesinin makro ihtiyati önlemlerin alınması nedeniyle muhtemelen zayıflayacağını bildiren Fitch, bankaların vcarlık kalitesi riskinin yüksek olduğunu söyledi.

Söz konusu raporda değerlendirmelerine yer verilen Fitch'in Bankacılık Direktörü Lindsey Liddell, bankaların varlık kalitesi riskinin yüksek kalmaya devam ettiğini ve bu şekilde süreceğini söyledi. Liddell bankaların kârlılık görünümünün kötüleşmeye devam edeceğini ifade etti.

Geçen ay küresel ekonomiye ilişkin veri paylaşan Fitch, 2022 yılı beklentisini düşürürken Türkiye'nin 2022 yıl sonu büyüme beklentisini 4.5 'ten 0.7 puan artışla 5.2 puan seviyesine yükseltti.

Temmuz ayında Türkiye'nin kredi notu Fitch tarafından B+'dan  B'ye indirilmiş ve görünüm negatif olarak teyit edilmişti.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç