Fitch not artırımı sonrası borsa yorumları geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch not artırımı sonrası borsa yorumları geldi

Borsada son dakika haberi geldi ve Fitch kararının borsaya nasıl etki edeceğine yer verildi. İşte gelen son dakika bilgileri.

Borsa 11 Mart 2024 0
Fitch not artırımı sonrası borsa yorumları geldi

Son dakika: Fitch sonrası borsa yorumları geldi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch tarafından geçen Cuma gecesi bir açıklama yapıldı ve ülkemizin notu yükseltildi. 12 yıl sonra gelen ilk not yükseltme açıklaması sevinçle karşılanırken bunun borsaya etkisi araştırılmaya başlandı.

Ekonomist Hikmet Baydar konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında kararın çok gecikmiş bir karar olduğunu söyledi. Baydar yaptığı açıklamada not artışının hala yetersiz olduğunu ve nota bağlı yabancı girişi beklemediklerini söyledi. Baydar yaptığı açıklamada, "Çünkü, Standard & Poor's ve Fitch için BBB-, Moody's için Baa3 ve yukarısı yatırım yapılabilir seviye olarak kabul edilmektedir. S&P ve Fitch için BB+, Moody's için Ba1 ve aşağısı ise yatırım yapılamaz olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda not hala BBB-’nin altında olduğundan hiçbir anlam ifade etmemektedir. Kısacası bu notun yabancı yatırımcı davranışları açısından önemli bir etkisi olacağını düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

BORSA NE OLUR?

Borsa ne olur sorusuna da yanıt veren Baydar, mutlaka olumlu bir etki olacağını söyledi ve "Çünkü daha önce Fitch’in not artırımı söylentileri varken herhangi bir açıklama gelmemesi borsada satışa yol açmıştı. Gecikmeli de olsa gelen bu açıklama moral olarak alım dalgası yaratabilir diye düşünüyoruz. Borsa açılışta 9280 puan seviyelerini test edebilir. Bu sayede yaklaşık 8 iş günüdür gelen aşağı sinyallerine de son verebilir" ifadelerini kullandı.

BU SEVİYE AŞILMALI

Borsada trendin henüz yukarı dönmediğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Baydar, gelen haberle birlikte 9280 seviyesini geçerse yukarı sinyallerin gelmeye başlayacağını söyleyerek, "Şimdilik tepki alımları geldi diyebiliyoruz. Özellikle 9144 puan seviyelerinin üzerinde kalması boğa piyasasını yani alıcı ağırlıklı piyasayı tekrar geri getirebilir.

Aslında yerel seçimlerin yaklaşmakta olması nedeniyle pozisyon ayarlamaları dalgalanmalara sebep olsa da piyasa satış konusunda pek de istekli değil. Çünkü bir yandan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz indirim beklentisi borsalara alım getirirken, diğer yandan seçimden sonra yabancı yatırımcı gelecek söylemleri, borsada daha da yukarıların test edilebileceği ihtimalini de artırıyor. Yabancı payı artmaya devam ederken borsaya dolar bazında baktığımızda 11,000-12,000 ihtimalini oldukça yüksek görüyoruz" dedi.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç