Fitch açıkladı: Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelere bu yıl 200 milyar dolar gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fitch açıkladı: Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelere bu yıl 200 milyar dolar gelecek

Fitch tarafından bir açıklama yapıldı ve Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelere 200 milyar dolarlık yabancı yatırımcı geleceği bildirildi.

Ekonomi 5 Şubat 2024 0
Fitch açıkladı: Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelere bu yıl 200 milyar dolar gelecek

Fitch'ten son dakika: Türkiye dahil gelişmekte olan ülkelere 200 milyar dolar gelecek.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada şirket, Türkiye dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkelere güçlü bir sermaye akışı olacağını söyledi. Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirmeye baktığımızda, "Gelişmekte Olan Piyasalara Net Sermaye Akışları Güçlü Bir Şekilde Toparlanacak" başlıklı analizde önemli ifadelere yer verildiği görülüyor.

Yayınlanna raporda ülkeler şu şekilde sıralandı: Türkiye, Meksika, Güney Kore, Güney Afrika, Brezilya, Polonya, Hindistan, Endonezya ve Rusya.

Çin haricinde olan gelişmekte olan piyasalara yönelik net sermaye akışlarının doğrudan yabancı yatırımlar portföy ön kaynaklı, portföy borçları ve banka akışları olmak üzere 4 kategoriden oluştu.

Gelişmekte olan piyasalarda gelişmiş ekonomilere göre daha yüksek büyüme ve Amerika Merkez Bankası'nın bu sene gideceği faiz indirimine gideceği beklentilerine bağlantılarına bağlı şekilde bu sene gelişmekte olan piyasalara net sermaye akışı 200 milyar dolar ile 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeye kadar yükselecek.

Bununla birlikte gelişmekte olan piyasalara sermaye akışları bu sene güçlü şekilde toparlanacak ve ülkelerdeki GSYH'nin yüzde 2.2'sine kadar çıkacak.

Gelecek paranın büyük kısmının doğrudan yabancı yatırımlar oluşturacak. Yatırım destinasyonları arasında Hindistan, Brezilya ve Meksika ile Endonezya, zaman içerisinde kalıcı net sermaye girişleri kaydeden ülkeler olarak öne çıkacak.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç