Fırsat kartı başvurusu başlıyor: Almanya 3 bin euro maaşla 3 milyon işçi alımı kadroları açıklandı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fırsat kartı başvurusu başlıyor: Almanya 3 bin euro maaşla 3 milyon işçi alımı kadroları açıklandı 2023

Son dakika haberi: Almanya'ya her sene 400 bin işçi alımı yapılacağı, 2030 yılına kadar 3 milyona yakın personel alımı olacağı bildirildi.

İşçi Alımı 30 Nisan 2023 08:36 1
Fırsat kartı başvurusu başlıyor: Almanya 3 bin euro maaşla 3 milyon işçi alımı kadroları açıklandı 2023

Almanya 3 milyon işçi alımı yapacak.

Almanya'dan so ndakika haberi geldi. Gelen haberde Almanya, farklı kadrolarda çalıştırmak üzere 3 milyon işçi alımı yapacağını duyurdu. 2030 yılına kadar yapılacak 3 milyon işçi için her sene 400 binden fazla alım yapılacağı öğrenildi.

CİDDİ PERSONEL EKSİKLİĞİ VAR

Almanya'da açıklama yapan işverenler, ciddi bir personel sıkıntısı olduğunu ve personel eksikliği nedeniyle birçok firmanın kapanma aşamasına geldiğini, özellikle yeme içme sektöründe, restoran ve oteller ile sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşandığını bildirdi.

ŞANS KARTI İLE İŞ İMKANI

Geçen günlerde Almanya Parlamentosunda şans kartı düzenlemesi kabul edildi. Kabul edilen düzenlemeye göre ülkede 1.8 milyon çalışanın istihdam edilmesinin önü açıldı. Almanya'ya gelerek iş aramak isteyenlere şans kartı verilecek. Kişiler bu şans kartı ile iş arayabilecek. 1 yıllığına veirlecek şans kartı süresinde kişiye kendi geçimini sağlaması için geçici part time bir iş verilecek. Kişi burada çalıştığı sürede harçlığını çıkarabilecek ve kalan süresinde de iş arayabilecek. İş bulan kişi, Almanya'da kalmaya devam edecek.

BAŞVURU

Şans kartı düzenlemesi için son aşamaya girildi. Yasanın kabul edilmesi sonrası şans kartı başvurularının kısa sürede başlaması bekleniyor. Önümüzdeki günlede başlayacak başvurular için TIKLA İNDİR

HANGİ KADROLARA ALIM OLACAK?

Personel alımlarının doktor, mühendis, yazılımcı, hemşire, hasta bakıcı, temizlik personeli, güvenlik görevlisi, sıhhi tesisatçı, garson, komi, sekreter gibi kadrolara olacağı bildirildi. Kadın erkek ilana başvuru yapacak adaylar bu sayfada > TIKLA TAKİP ET

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
İlla indirtecen kendi uygulamanı ne alaka reis indiriyim ama yoksa