Fındıkta 2022 Rekolte Beklentisi Açıklandı: Sıra Fiyatta
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fındıkta 2022 Rekolte Beklentisi Açıklandı: Sıra Fiyatta

Son dakika haberi: Fındıkta 2022 yılı rekolte beklentisi açıklandı. İşte son dakika açıklaması.

Tarım 21 Tem 2022 15:51 1
Fındıkta 2022 Rekolte Beklentisi Açıklandı: Sıra Fiyatta

Son dakika : Fındıkta rekorle beklentisi açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Az önce yapılan açıklamada fındıkta rekolte beklentisine yer verildi. Fındık Rekolte Tahmin Komisyonları tarafından Türkiye genelinde devam eden çalışmaların sona erdiğine yer verildi. Açıklamada çalışmalar sonucunda rekorltenin bir önceki yıla göre yüzde 12 seviyesinde artış beklendiği bildirildi.

Yüzde 12 artışla bu senenin rekoltesinin 765 bin 287 ton seviyesinde olması bekleniyor.

Söz konusu açıklamada rekolte tahmin çalışmalarının fındık bahçelerinde çotanak sayımları ve diğer detaylara göre yapılan hesaplamalar ile gözlemler sonucunda sektörün tüm paydaşlarının katılımı ile yürütüldüğüne yer verildi.

Bunun yanı sıra FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar da bir açıklama yaptı ve son 5 6 yıldan beri üretimde ve pazarlamada sürekli büyüyerek yollarına devam ettiklerini, bu sezonun da geçen sezonlara göre çok daha iyi geçeceğini söyledi. 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar açıklamasında, "Bu sezon, geçmiş sezona göre daha iyi olacaktır bizim için" ifadelerini kullandı.

FINDIK FİYATI AÇIKLANDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haziran ayında yaptığı açıklamada  2022 yılı fındık taban fiyatının hasattan önce açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanacak fiyatın üreticileri memnun edecek bir rakam olacağını da sözlerine ekledi.

Geçen sene fındık fiyatı 26 lira 50 kuruş olarak açıklanmış ve 3,5 dolar civarına gelmişti. TMO 'nun bu sene 55 lira açıklaması bekleniyor. Sizce kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
60 tl