Findeks Kredi Notu Nasıl Arttırılır? Nasıl Hesaplanır? İşte Kredi Notu Yükseltme Yolları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Findeks Kredi Notu Nasıl Arttırılır? Nasıl Hesaplanır? İşte Kredi Notu Yükseltme Yolları

Kredi notu nasıl yükseltilir? Findeks kredi notu sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kredi botu nedir? İşte Kredi notu aralığı ve anlamları.

Kredi 2 Haz 2022 15:24 0
Findeks Kredi Notu Nasıl Arttırılır? Nasıl Hesaplanır? İşte Kredi Notu Yükseltme Yolları

Kredi notunuzu yükseltecek adımlar açıklandı.

Bankalardan kredi çekmek isteyenler için bakılan ilk şey kredi notu oluyor. KRedi notu yüksek olan vatandaşlara bankalar daha çabuk ve daha yüksek kredi veriyor. Bu kredi notunu yükseltmek için ise bazı yollar var. Vatandaşlar, kredi botlarını nasıl yükselteceklerini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kredi notunuzu yükseltebileceğiniz yolları , kredi notunuzu yukarı çekeceğiniz aşamaları sizlerle paylaştık.

Findeks sistemi üzerinden vatandaşların bankacılık işlemlerinden alınan veriler hesaplanıyor ve bir sistem üzerinde kredi notu ortaya çıkıyor. Bu kredi notu ise bankalara veriliyor ve bu kredi notu üzerinden vatandaşlara kredi , kredi kartı veriliyor. 

İşte Findeks kredi notunuzu yükseltecek adımlardan bazıları:

Bankalara olan borçlarınızı muhakkak zamanında ödeyin.

İlk olarak bankalara olan borçlarınızı düzenli ve zamanında ödemeye çalışın. Düzenli şekilde yapacğaınız ödemeler, kredi notunuzu ciddi şekilde etkilemektedir. Son ödeme tarihini geçirdiğiniz bir ödeme kredi notunuzu oldukça düşürecektir. 

Asgari yerine tüm borcu ödemeye çalışın

Bankalara olan kredi kartı borcunuzun asgarisini ödemek yerine tamamını ödemeye çalışın. Asgari tutarı ödemek o zaman için daha karlı daha çok işinize gelebilir ancak bu durum kredi notunuza olumsuz şekilde etki edecektir. Bu nedenle asgari tutarı ödemek yerine borcunuzun tamamını ödemeye gayret edin.

Bankalara yakın olun

Bir diğer seçenek ise bankalara yakın olun konusu. Birçok kişi, daha güvenllması nedeniyle nakit işlemler yapar. ncak bu durum kredi notunuzu oldukça düşürmekte hatta yok etmektedir. Bankada bir hesabı olan , kredi kartı olan ve borçlarını düzenli ödeyen kişilerin kredi notu daha çabuk yükselmektedir. 

Kazancınız ile borcunuz arasında uçurum olmasın

Bir diğer madde ise sadece kreid notunuzu değil hayatınızı da etkileyecek bir durum. 5 bin lira geliriniz varsa 100 bin liralık borç sizi zor duruma sokacak ve borcu ödememe tehlikesi ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu durumda da kredi notunuz düşüp bitebilir. Ancak gelirinize göre borcunuz var ve düzenlekilde ödüyorsanız kredi notunuz yükselecektir. 

Faturalar

Elektrik, internet, su, telefon ve diğer faturalar , kredi notuna az da olsa etki etmektedir. Bunlar gibi küçük ödemeler (Gerçi son zamlarla artık küç.ük ödemeler diyemiyoruz ama) kredi notunuza etki eder. Vereceğiniz otomatik ödeme talimatları , kredi notunuzu yükseltecektir. 

Kefil olmaktan uzak durun

Eskiden tabi daha çok isteniyordu şimdi ise çok fazla istenmiyor. Çekilecek krediye ya da bir borca kefil olmayın. Kredisine kefil olduğunuz bir kişi borçlarını aksatırsa bu durum, kreidye kefil olanın kredi notuna da etki edecek. Bu nedenle güvenmediğiniz kimseye kefil olmayın.

Kullanmadığınız hesapları kapatın

Bir bankada hesap açıp yıllarca kullanmadığınızda o hesaplar açık kalmaya devam ediyor. Bu da yıllık ödemelerin oluşmasına neden olur. Fark etmeden bu yıllık ödemeler, giderek daha yüksek borçlara dönüşebilir. Bu da borcunuzun fazla olmasına neden olur. Bu nedenle kullanmadığınız banka kartlarını iptal edin.

Kredi başvurusunu sık sık yapmayın

Bir diğer yol ise sık sık kredi başvurusu yapmayın. Art arda yapılan kredi başvuruları kredi notunuzu düşürmektedir. Bir banka size kreid vermediyse genellikle diğer bankaya başvuru yaparız. Bu da kredi notumuzu hemen düşürür. O banka da vermezse yine düşer. Bu nedenle emin olmadan sık sık kredi başvurusu yapmayın. 

Kredi başvurusu yapacağınız zaman birden fazla bankaya başvurmak yerine Enuygun.com gibi uzman bir kredi karşılaştırma sitesinden kredi hesaplama yaparak en uygun şartları sunan bankalara başvurmanız daha mantıklı olacaktır.

KREDİ NOTU ARALIĞI VE ANLAMLARI

0 - 699: En riskli sınıf

700 - 1099: Orta riskli sınıf

1100 - 1499: Az riskli sınıf

1500 - 1699: İyi sınıf

1700 - 1900: Çok iyi sınıf

Birçok kişi, bu nedenlerden dolayı kredi çekemiyor. Siz çekebiliyor musunuz? Nasıl sıkıntılar çekiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç