Finansmana erişim daha da zorlaşıyor: Bankalar pahalı kredi verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Finansmana erişim daha da zorlaşıyor: Bankalar pahalı kredi verecek

Finansmana erişim konusunda açıklama geldi ve ETO Başkanı Güler, finansmana erişimin daha da zorlaşacağını söyledi.

İş Dünyası 18 Ara 2023 0
Finansmana erişim daha da zorlaşıyor: Bankalar pahalı kredi verecek

Finansmana erişim daha da zorlaşacak. Bankalar kredi vermeyecek verirse de pahalı verecek.

Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler bir son dakika açıklamasında bulundu. Güler yaptığı açıklanada enflasyonun aşağıya çekilmesi için devam eden sıkı para politikaları nedeniyle finansmana erişimin her geçen gün zorlaştığını ve gelecek sene de finansmana erişimin pahjalı olacağını söyledi.

Bu sene en fazla sııntıyı çeken sektörün inşaat sektörü olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Güler, fiyuat dengelerinin oldukça şaştığını, kira ile enerji fiyatları bşata olmak üzere maliyetlerin öngörülemediğini, yüksek cirolar olmasına rağmen artan maliyetler nedeniyle karlılığın azaldığını söyledi.

Yaşanan deprem felaketinin ülkemizde meydana gelen en büyük felaketlerden biri olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Güler, bu felaket sonrası tüm kesimlerin deprem için seferber olduğunu, Eskişehir Ticaret Odası olarak kendilerinin de büyük yardımlar yaptığını söyledi.

Güler, hem deprem bölgesinde yaşayan hem de kentlerine göç eden depremzedelere yardımlar ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin alışık olduğu enflasyonu neredeyse 20 yıldır unuttuğunu Güler, son dönemlerde önce pandemi, sonra tüm dünyada artan emtialar ve özellikle döviz kurunda yaşanan ciddi yükseliş ile enflasyonun yeniden bir numaralı sorun haline geldiğini söyledi.

Yüksek enflasyon döneminde bütçe dengesinin bozulduğunu ve hal bu durumda iken fiyat dengesinin şaştığını söyledi.

Fiyat istikrarının yeniden sağlanması için atılan adımların gelecek sene olumlu sonuçlar vereceğini söyleyen Güler, "Atılmaya başlanan bu adımların uzun vadede ülkemizin ekonomisindeki en önemli sorunlardan biri olan enflasyonun düşürülmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ancak enflasyonun eski günlerdeki gibi tek haneli rakamlara inmesi için de zaman gerektiğine inanmaktayım. Türkiye çok güçlü bir ülke. Genç ve yetişmiş insan kaynağımızla, coğrafi avantajlarımızla, sürekli artan ihracatımızla ekonomideki geçmiş dönemdeki başarılarımızı önümüzdeki yıllarda yeniden yakalayabileceğimize inanıyorum. Hem ekonomi yönetiminin hem de Merkez Bankası’nın gelecek adına attığı adımların önümüzdeki yıllarda olumlu neticeler vereceğini düşünüyorum” dedi.

FİNANSMANA ERİŞİM DAHA DA ZOR OLACAK

“2024 yılındaki diğer sorunlardan bir diğerinin de sıkı para politikası sebebiyle tüccar ve sanayicimizin finansmana ulaşmasının daha da pahalılaşması olacak” diyerek açıklamasını sürdüren Güler, “Yüksek faiz nedeniyle ne yazık ki tüccarımız, sanayicimiz, esnafımız finansmana daha fazla maliyetle ulaşacak. Öte yandan ihracat geliri olmayan firmaların da dövizle borçlanmasının çok dikkat edilmesi gereken bir risk olduğunu söylemekte fayda var” dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç