Finans7 değerlendirmesi: Bazı emekliler Temmuz'da sadece 80 TL maaş zammı alacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Finans7 değerlendirmesi: Bazı emekliler Temmuz'da sadece 80 TL maaş zammı alacak

10 bin lira alan emeklileri bekleyen tehlike. Ek zam yapılmazsa kök maaşı düşük olan emekliler hiç zam alamayacak.

Finans7 değerlendirmesi: Bazı emekliler Temmuz'da sadece 80 TL maaş zammı alacak

Memur ve emekliye var. Asgari ücretliye yok: İşte Temmuz ara zammı.

TÜİK tarafından enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan enflasyon rakamlarına göre baktığımızda memur ve emeklilerin gelecek ay alacakları zam oranları da netleşmeye başladı.

Zammın belli olması için 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları beklenirken Finans7 ekonomi servisi tarafından bir değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirmede memur ve emeklilere gelecek maaş zammını detaylandırdı ve yeni rakamları paylaştı.

SSK ile Bağkur emeklilerinin 5 aylık enflasyon farkı maaş zammı yüzde 22.72 oranında oldu. Memur ve emeklilerin enflasyon farkı ve TİS zammı yüzde 17.4 seviyesinde oldu. Maaş zammından bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

EMEKLİLER NE KADAR ZAM ALACAK?

Haziran nflasyonunun da eklenmesi ile birlikte SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı tam belli olacak. Şimdiye kadar yüzde 22.72 olan rakam, Temmuz ayında da yüzde 3 civarında bir enflasyonun çıkması ile yüzde 25.72 civarında olacak ve SSK ile Bağkur emeklileri yüzde 26'ya yakın bir maaş zammı alacak.

MEMURLAR NE KADAR ZAM ALACAK?

Memurların maaş zammı da değerlendirildi. 5 ayda yüzde 17.4'lük zam çıktı. Haziran enflasyonu da açıklanınca memur ve memur emeklilerinin maaş zammının yüzde 21 civarında olması bekleniyor.

EK ZAM GELMELİ YOKSA BAZI EMEKLİLER SADECE 80 TL ZAM ALACAK

Kök maaşı hala 8 bin lira olan emekliler var. 2 bin lira SGK ödemesi yapılıyor ve emekli maaşı 10 bine tamamlanıyor. Yüzde 26'lık zam kök maaşa geleceği için 8 bin liralık kök maaş 10 bin 80 lira olacak ve 10 bin lira alan emekli sadece 80 lira maaş zammı alacak. Bu nedenle bir ek zam mutlaka gerekli.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 50 Gün Önce
memur ve emeklinin yasal hakkı olduğu için var zam oranı önemli endüşük emekliye bakalım ne yapacaklar bizde erken seçim istiyoruz artık
Ziyaretçi 50 Gün Önce
Ya gerçekten Allah'tandır korkusuzca kalmamış yazıklar olsun artık söylemek söz kalmadı yazık çok yazik