Film Gibi Olay: Dolandırıcıları Dolandırdılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Film Gibi Olay: Dolandırıcıları Dolandırdılar

Ankara'da meydana gelen olayda 3 kişi, dolandırıcıları dolandırarak kayıplara karıştı.

Yerel Haberler 2 Ağu 2022 17:25 0
Film Gibi Olay: Dolandırıcıları Dolandırdılar

Anca Türkyie'de olur: Dolandırıcıları dolandırdılar.

Ankara'da meydana gelen olayda bir grup kişi, kendilerini polis savcı olarak tanıtarak 71 yaşındaki M.N. isimli kişiyi kandırmayı başardı. Yaşlı adamı arayan dolandırıcılık, onun adının yolsuzluk dosyalarına karıştığını ve bankadaki parasını çekmesi gerektiğini söyledi. 

Parasını polsi olarak alacaklarını ve onun parasının emanette kalacağı yalanını söyleyen dolandırıcılar, M.N.'nin bankadaki 43 bin 800 dolarının hepsini çektirdi. 786 bin lira parasını çeken kişi dolandırıcılara inandı ve parasını dolandırıcılara götürmeye gitti.

Telefonda yaşlı adamı dolandıranlar, T.E.D, U.E, ve Ö.Ö. isimli üç dolandırıcı ile parayı teslim almalaır için anlaştı. Bu 3 kişi kendilerini memur olarak tanıttı ve yaşlı adamdan parayı aldı. 

Yaşlı adamdan parayı alan bu kişiler kayıplara karıştı ve esas dolandırıcıları dolandırdı.

M.N. isimli yaşlı adamın ihbarı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve parayı alan T.E.D, U.E, ve Ö.Ö isimli kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Başlatılan çalışmalarda 80 saatlik mobese taraması yapıldı ve bu 3 kişi Ankara girişinde düzenlenen operasyon ile kıskıvrak şekilde yakalandı ve gözaltına alınarak emniyete götürüldüler.

Bu 3 kişi, emniyetteki işlemlerinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu 3 kişinin paralarla kendilerine araba, motosiklet ve telefon aldıkları, lüks mekanlara giderek parayı yedikleri tespit edildi. 

Paradan 9 bin 100 dolar kaldığı öğrenilirken bu para sahibine verildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç