FETÖ'nün Kullandığı Yeni Mobil Uygulamalar Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FETÖ'nün Kullandığı Yeni Mobil Uygulamalar Açıklandı

FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı yeni uygulamalar, yeni mesajlaşma yöntemleri ortaya çıktı.

Son Dakika 15 Nisan 2022 08:46 0
FETÖ'nün Kullandığı Yeni Mobil Uygulamalar Açıklandı

FETÖ'nün yeni haberleşme yöntemleri ortaya çıktı.


15 Temmuz sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında FETÖ'ye yönelik çok sayıda operasyon yapıldı ve yüz binlerce kişi hakkında işlem yapıldı. Son dönemlerde ise yeniden yapılanma üzerinde duruluyor. FETÖ'nün yeniden yapılanmasını mercek altına alan istihbarat ekipleri, yeni haberleşme yöntemlerini de ortaya çıkarmaya başladı.


ŞİMDİYE KADAR DEŞİFRE OLAN PROGRAMLAR

2018 yılından sonra aşağıdaki uygulamalar deşifre edilmiş ve FETÖ üyelerinin bu uygulamalar üzerinden haberleştikleri tespit edildi:

ByLock,

Falcon,

KakaoTalk

Eagle

Viber,

Line

Skype


Bu uygulamaların artından FETÖ üyelerinin haberleşmek için son dönemlerde Signal adlı uygulamayı kullandıkları öğrenildi. Signal'in yanı sıra yeniden yapılanma içerisinde olanların ikinci el eşya alımı satımı siteleri üzerinden açtıkalrı hesaplar ve yayınladıkları sahte ilanlar ile haberleştikleri ortaya çıktı.


İfadelerde ve yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlara göre üyelerin telefonlarına 2018 yılından sonra Signal kurduğu ve bu uygulama üzerinden konuştuğu öğrenildi. Dışarıdan sızmaların engellenmesi, mesajları başkalarının okumaması için ise her yazışmanın başına bir sembol konuluyor ve bu şekilde mesajlar yazılıyor. Sembol kullanmadan mesaj gelmesi durumunda o sohbetten çıkılıyor. Sembol ise üst düzey bir isim tarafından belirleniyor ve diğer kişilere iletiliyor.


SEMBOL YOKSA...

Bu uygulama üzerinden mesajlaşan FETÖ'cülerden gözaltına alınan H.S. isimli kişi, verdiği ifadesinde bir sembol belirlendiğini ve bunun yazışma başına yazıldığını söyledi. İşaret ? soru işareti ise mesaj şu şekilde yazılıyor ? Merhaba. Soru işareti olmadan yazılan mesajın ise ona ait olmadığı düşünülür ve telefon başkaları tarafından ele geçirilmiş şekilde düşünülüp yazılanlara cevap verilmez ve grup kapatılır.


BANKALARI VE İKİNCİ EL EŞYA ALIM SATIMI YAPILAN SAYFALARI DA KULLANIYORLAR

Bunun yanı sıra bankaların da kullanıldığı ortaya çıktı. Gönderilen düşük miktardaki paraların açıklama kısmına talimatlar yazıldığı ve buradan haberleşme sağlandığı öğrenildi. Öte yandan ikinci el eşya satan sitelerden üyelik açıp ilan koyup buradan haberleşmeler de oluyor.


Bunların yanı sıra Saadet Zinciri olarak bilinen kozmetik ürünleri satışı gibi işler yapıyormuş gibi haberleşmeler ve buluşmalar da yapılıyor. İstihbarat biriminin bu konulardaki çalışmaları devam ediyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç