FETÖ'den İhraç Edilen 178 Kişi Hakkında İade ve Tazminat Kararı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

FETÖ'den İhraç Edilen 178 Kişi Hakkında İade ve Tazminat Kararı

Son dakika haberi: Danıştay'dan FETÖ'de ihraç edilen 178 kişi hakkında iade kararı geldi. Gelen bilgilere göre iade edilenlere tazminat verilmesine de hükmedildi.

Haberler 21 Ekim 2022 08:39 0
FETÖ'den İhraç Edilen 178 Kişi Hakkında İade ve Tazminat Kararı

Danıştay, FETÖ'den ihraç edilen 178 kişiye iade kararı verdi.

Danıştay 5. Dairesi tarafından bir karar verildi. Verilen karara bakıldığında FETÖ ile irtibat ve iltisaki nedeniyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılarla ilgili flaş bir karara imza atıldı. 

Daha önce haklarında yapılan yargılama sonrası HSK Genel Kurulu tarafından meslekten çıkarılmıştı. Bu isimlerin ihraç edilmesi sonrası 178 kişi Danıtay'a itiraz başvurusu yaptı. Kamu görevlileri oldukları için ihraç konuları Danıştay'da görüşüldü.

Haklarında yapılan yargılamalar değerlendirildi ve Danıştay bu kişiler hakkında iade kararları verildi. 

HEM İADE HEM TAZMİNAT

Danıştay 5. dairesi tarafından alınan göreve iade kararında bu kişilerin hem mesleklerine dönüşünün yolu açıldı hem de tazminat karraı verildi. Göreve iade kararı verilen bu kişilere maaşlarının faizleri ile birlikte ödenmesi ve tazminat verilmesi kararlaştırıldı. Konu ile ilgili açıklamada, "Bu karar nedeniyle yoksun kaldığı maddi haklarının meslekten çıkarıldığı tarihten itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verildi" ifadelerine yer verildi.

Hakkında iade kararı verilen kişilerin isimleri açıklanmadı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç