Fed'in Ne Zaman Faiz İndirimine Başlayacağı Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Fed'in Ne Zaman Faiz İndirimine Başlayacağı Açıklandı

Amerika Merkez Bankası'nın ne zaman faiz indirimlerine başlayacağına dair ilk tarih verildi.

Dünya 27 Tem 2022 14:58 0
Fed'in Ne Zaman Faiz İndirimine Başlayacağı Açıklandı

Fed'in faiz artırımlarında geri dönüş ne zaman? BofA 'dan son dakika açıklaması geldi.

Piyasalar Amerika Merkez Bankası'nın bu akşam açıklayacağı faiz kararına kilitlenmiş durumda. Ekonomistler tarafından yapılan analizlerde Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımınına gideceği beklentisi ağır basıyor. Faiz kararına saatler kala kritik bir açıklama geldi. 

Bank of America stratejistleri tarafından yapılan son dakika açıklamasında resesyon etkisine yer verildi ve faiz artırımlarının ne zaman sona ereceğini, faiz indirimi furyasının ne zaman başlayacağını değerlendirdi. Analistler tarafından yapılan açıklamada bankanın bu akşam da 75 baz puan faiz artırımı yapmasının beklendiğine yer verildi.

Henüz enflasyonda zirve görülmeden piyasalarda gelecek sene faiz indiriminin fiyatlanmaya başladığı bildirildi. Bank of America Döviz ve faiz stratejistleri Meghan Swiber ve Mark Cabana tarafından yapılan son dakika açıklamasında ekonomistlerin , Fed'den Eylül 2023'te faiz indirimi beklediğine yer verildi. Açıklamada, “Ekonomistlerimiz resesyonla mücadele için Eylül 2023’te Fed’den faiz indirimi bekliyor” ifadelerine yer verildi. 

Fed'in gelecek seneden itibaren faiz indirimine başlaması , parasal sıkılaşmaya da sona verecek. BofA ekonomistleri tarafından yayımlanan notta, “Fed faiz indirimiyle beraber iletişimini de sadeleştirmek için muhtemelen parasal sıkılaşmayı da sonlandıracak.” denildi.

FED KARARI KAÇTA?

Fed'in faiz kararı bugün Türkiye Saati ile 21.00'da açıklanacak. Faiz kararı açıklanınca finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç